Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči dvoboja sa Španjolcima

Rukometaši u Beču posjetili hrvatsko veleposlanstvo: To je šlag na tortu!

Hrvatski rukometaši u našem veleposlanstvu u Beču
Foto: Snježana Herek
1/5
21.01.2020.
u 19:36

Doista možemo biti na sve vas ponosni, vašim pobjedama i nama u diplomaciji olakšavate posao jer se priča o Hrvatskoj i pobjedama, pa tako putem sporta u razgovorima možemo sve to transportirati i u  neke političke svrhe - rekao je veleposlanik Glunčić

Dan uoči bečkog dvoboja dosad neporaženih rukometnih reprezentacija Hrvatske i Španjolske u skupini 1, hrvatski su rukometaši predvođeni predsjednikom Hrvatskog rukometnog saveza Tomislavom Grahovcem posjetili Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beču, gdje ih je dočekao novi hrvatski veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić sa svojim diplomatskim timom.

Nakon kraćeg uvodnog pozdrava Glunčić je rukometaše nazvao 'hrvatskim veleposlanicima' ne samo ovdje u Austriji nego i Europi i svijetu.

>> Pogledajte razgovor sa Silvijom Ivandijom na Večernji TV-u

- Doista možemo biti na sve vas ponosni, vašim pobjedama i nama u diplomaciji olakšavate posao jer se priča o Hrvatskoj i pobjedama, pa tako putem sporta u razgovorima možemo sve to transportirati i u  neke političke svrhe - rekao je Glunčić, dodavši:

- Vi radite veliki posao i jako ste važni kako za hrvatski narod tako i za nas diplomate, politiku i sve segmente hrvatskog društva.

Zahvalio je rukometašima i njihovom vodstvu na postignutom uspjehu i na  fer i sportskoj borbi koja je, kako je napomenuo, privukla u Graz i Beč brojne Hrvate iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke i drugih zemalja u austrijskom susjedstvu.

- Hrvatska rukometna reprezentacija je postala hrvatski brend, sve više prepoznatljiv u svijetu. I to ne samo kod ljubitelja sporta nego svih ljudi vezanih uz domovinu, koji su im zahvalni kao sportašima i pouzdanim, simpatičnim i uspješnim ljudima da promoviraju sve nas i Hrvatsku na najbolji mogući način, gdje god se pojave - istakao je Glunčić.

- Sretni smo da smo posjetili naše Veleposlanstvo u Beču, koje je nam je mnogo pomoglo za vrijeme odvijanja Europskog rukometnog prvenstva u Austriji. To je šlag na tortu nakon svega što se događalo ovdje u Austriji. Hvala vama i svim našim navijačima koji u bili najglasniji i najgrlatiji kako u Grazu tako  i u Beču. Bili su velika i važna podrška našim igračima. Lijepo je bilo ovih dana biti Hrvat u Austriji. Igrali smo kao da smo u Hrvatskoj. Nadam se da ćemo imati podršku i u Stockholmu - rekao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Grahovac.

Hrvatski rukometaši u našem veleposlanstvu u Beču
1/14

Grahovac je hrvatskom veleposlaniku Glunčiću za uspomenu na naše rukometaše i Europsko nogometno prvenstvo u Austriji poklonio sportski dres br. 5,  kapetana momčadi Domagoja Duvnjaka.

- Ovaj će dres dobiti posebno mjesto u hrvatskom veleposlanstvu - rekao je Glunčić, zahvalivši čelniku Hrvatskog rukometnog saveza na poklonu.

A što očekuje od sutrašnje utakmice između Hrvatske i Španjolske, Grahovac je rekao kako su obje reprezentacije već osigurale ulazak u polufinale, tako da će ova posljednja utakmica koja se igra u srijedu popodne u Beču, odlučivati samo o tome s koje pozicije će koja momčad ući u polufinale.

- Sportski gledano, sigurno je ljepše ući kao pobjednik, pa se nadam da ćemo igrati maksimalno angažirano, tim više što će nam puna dvorana naših navijača biti velika podrška - dodao je Grahovac istaknuvši:

- Pokušat ćemo dati sve od sebe da se od naših navijača i Beča oprostimo pobjedom. 

>> Pogledajte što Matej Ašanin rekao uoči dvoboja sa Španjolcima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije