Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet

Potencijal postoji, no pitanje je prepoznaje li se to

'kokice1_zvm_pod_100310'
'Photoshop'
11.03.2010.
u 16:02

Neke od djevojaka već su dobile šansu u prvoj ekipi, ali smatram da zaslužuju još veću minutažu, izjavio je trener Neven Hrupec.

Rukometašice Podravke Vegete, rođene 1992. godine i mlađe, pobjedom u finalu protiv Sesveta (12:11) obranile su naslov kadetskih prvakinja Hrvatske. Na završnici u Umagu Koprivničanke su potvrdile svoj talent i dokazale da Podravka ne mora brinuti za svoju budućnost. Naravno, ako vodeći ljudi kluba to budu znali iskoristiti na pravi način, i ako prije ne upropaste koprivnički ponos.

Podravka je u skupini zauzela drugo mjesto, upisavši četiri uvjerljive pobjede i težak poraz od Sesveta (17:7). Kasnije se pokazalo da je trener Hrupec u toj utakmici taktizirao da bi sakrio svoje adute za završnicu. Kokice su finale i priliku da se revanširaju Sesvećankama izborile pobjedom protiv zagrebačke Lokomotive - 15:12.

Mlade su podravkašice tim uspjehom na najbolji mogući način zaokružile igranje u tom uzrastu. Ne smije se zaboraviti da su nakon prošlogodišnjeg naslova na državnom prvenstvu, kadetkinje Podravke u sklopu reprezentacije osvojile i zlato na Mediteranskim igrama u Italiji, drugo mjesto na klupskoj Ligi prvakinja u Beču, a neke od njih okusile su i nastup u prvom sastavu Podravke, pa čak i igranje u Ligi prvakinja.

– Ova generacija jedna je od najtalentiranijih u bližoj povijesti kluba i zaslužuje igrati u Podravki. Djevojke imaju perspektivu, neke od njih već su dobile šansu u prvoj ekipi, ali smatram da zaslužuju još veću minutažu – kaže trener Neven Hrupec.

Srednji vanjski, Monika Beljo, u završnim utakmicama odigrala je izrazito zrelo. Istaknula se asistencijama i ulogom vođe na terenu.

– Nisam bila uvjerena da ćemo dobiti državno, ali potrudile smo se, odigrale čvrstu obranu i uspjele. Presretna sam! – ističe 16-godišnja odlična učenica križevačke gimnazije.

Za Podravku su u Umagu nastupile: Kapitanović, Purić, M. Beljo, Peti, Mikolčić, Čović, Vukojević, Koren, Dragišić, Gašparić, Gvoić, Tvorić, Vidak i Božić. Nevenu Hrupecu, koji je proglašen i najboljim trenerom prvenstva, na klupi je pomagala Đurđica Zečević. Andrea Čović proglašena je najboljim pivotom, a Ivana Dragišić desnim vanjskim.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije