Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKA NA KRITIKU

Panika u Francuskoj, izbornika se udara iz svih oružja: Donosi upitne odluke

Conférence de presse du sélectionneur de l'équipe de France, Didier Deschamps à Paris
Foto: Aurélien Morissard/Panoramic/Bestimage
1/4
06.06.2022.
u 17:25

– Razočaravajuće je znati okus poraza. No, bolje da smo izgubili u ovom prvom meču nego kasnije na turniru, čak i ako ćemo sada morati juriti bodove.

Liga nacija natjecanje je koje mnogi smatraju suvišnim, koje je igračima sada došlo nakon završetka prvenstvene sezone kada su i sami iscrpljeni i mnogi od njih već su javno rekli da nemaju volje igrati ovaj turnir. No, mora se priznati da i u takvom natjecanju imamo sjajne dvoboje. Francuska i Hrvatska sastaju se danas od 20.45 sati i par je to kojeg se sjećamo iz finala Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Izbornikova krivica

Izbornik vatrenih Zlatko Dalić i izbornik Francuske Didier Deschamps uoči početka natjecanja bili su u istoj situaciji. Obojici su preminuli očevi, morali su napuštati kamp, morali su biti na sprovodima pa se vraćati voditi svoje dečke. I Hrvatska i Francuska u prvim su mečevima Lige nacija pretrpjele poraze. Francuska je u prvom kolu izgubila 1:2 od Danske.

Portal sports.fr taj poraz predbacuje izborniku:

– Ovim neuspjehom Didier Deschamps vidi da su neki od njegovih izbora dovedeni u pitanje, posebice onaj da nije zvao Oliviera Girouda.

No, veći je problem što su se u toj utakmici trikolorima ozlijedili Kylian Mbappé i Raphaël Varane.

Što se Mbappéa tiče, njegovo koljeno trebalo bi biti u redu, pišu tako francuski mediji koji su ovog vikenda uglavnom bili okupirani finalima Roland Garrosa, a nešto manje ovom utakmicom.

Lijevo koljeno mladog napadača PSG-a će zacijeliti. On je navodno doputovao u Hrvatsku s reprezentacijom, ali vjerojatno će propustiti dvoboj s vatrenima u Splitu. Nakon toga bi trebao zaigrati protiv Austrije i u još jednom dvoboju s Hrvatskom, tvrdi tako francuski L’Équipe.

29.05.2022, Centre technique national Fernand Sastre, Clairefontaine, FRA, UEFA Nations League, Frankreich, Trainingseinheit der französischen Nationalmannschaft vor dem Spiel der UEFA Nations League gegen Dänemark, im Bild deschamps (didier) // during a trainings session of France national team before the UEFA Nations League match between Denmark in Centre technique national Fernand Sastre in Clairefontaine, France on 2022/05/29. EXPA Pictures © 2022, PhotoCredit: EXPA/ Pressesports/ Franck Faugere *****ATTENTION - for AUT, SLO, CRO, SRB, BIH, MAZ, POL only***** Photo: EXPA/ Pressesports/ Franck Faugere/EXPA
Foto: EXPA/ Pressesports/ Franck Faugere

Što se Varanea, koji je ozlijedio tetivu, tiče, Le Parisien navodi:

– Prema našim informacijama, za Varaneovu ozljedu potrebno je najmanje dva tjedna odmora. Pod ovim uvjetima nemoguće je nastaviti natjecanje.

Raphaëla je zamijenio Ibrahima Konaté. Deschamps je pozvao tog 23-godišnjeg stopera Liverpoola.

A L’Équipe piše o tome kako će Francuska istrčati s “obnovljenom i renoviranom obranom protiv Hrvatske”.

Nije umor kriv

Igrači su svjesni da ih čeka težak zadatak:

– Razočaravajuće je znati okus poraza. No, bolje da smo izgubili u ovom prvom meču nego kasnije na turniru, čak i ako ćemo sada morati juriti bodove – osvrnuo se na poraz od Danske vratar Hugo Lloris pa dodao:

– Nije do umora, ne možemo se skrivati iza izgovora. Štoviše, vidjeli smo dobro organiziranu momčad koja je imala prilike do kraja utakmice. Sada moramo pobijediti u Hrvatskoj.

Dobro je za Francuze što će ih s klupe voditi Deschamps koji je propustio dvoboj s Danskom zbog smrti oca. Momčad je vodio njegov asistent Guy Stephan.

Standings provided by SofaScore LiveScore

>>> Navijači uoči utakmice Hrvatske u Ligi nacija

 

Komentara 3

PR
prajdali100
17:53 06.06.2022.

Nažalost sve ovo nam je palo u najgore moguće vrijeme.Naša obrana je klimava i neuigrana a teško je opisati koliko nam nedostaje Perišić.P S. a ni napad nam nije posložen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije