Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski trijumf

Niko Kovač u suzama: Sretan sam, ali i tužan što odlazim!

20.05.2018.
u 08:06

Niko je tako dohvatio svoju prvu trenersku pobjedu nad Bavarcima, osvojio je svoj prvi trofej kao trener i istodobno omogućio Eintrachtu izravan plasman u grupnu fazu Europske lige

Kovačev najveći trenerski dan u karijeri dogodio se upravo tamo gdje je kao dječak napravio svoje prve nogometne korake – u rodnome Berlinu. Braća Niko i Robert, čim je sudac Zwayer odsvirao kraj utakmice, poletjela su jedan drugome u zagrljaj ni ne pokušavajući suspregnuti emocije.

 

Rasplakao se Niko Kovač kao dijete na oproštaju od klupe Eintrachta, kao veličanstveni pobjednik Njemačkoga kupa u briljantno pripremljenoj i maestralno odrađenoj utakmici s Bayernom, u kojoj je njegova momčad slavila s 3:1.

1/17

Niko je tako dohvatio svoju prvu trenersku pobjedu nad Bavarcima, osvojio je svoj prvi trofej kao trener i istodobno omogućio Eintrachtu izravan plasman u grupnu fazu Europske lige.

Moćni Imoćanin

Bio je ovo veliki hrvatski dan na mitskom Olimpijskom stadionu, jer Bavarce je u utakmici života nokautirao 24-godišnji, kao od stijene odvaljeni Imoćanin Ante Rebić, s dva maestralna pogotka, u 11. i 82. minuti (kako je samo lomio i razgrtao Hummelsa i Sülea, kako je hladnokrvno zabijao Ulreichu!), dok je Srbin Mijat Gaćinović u šestoj minuti sudačke nadoknade zapečatio pobjedu Eintrachta (za Bayern je zabio Lewandowski u 53. minuti).

Senzacionalni trijumf Eintrachta nad Bayernom donio je klubu iz Frankfurta prvi naslov pobjednika Kupa nakon trideset godina, a moćni imotski snagator Ante Rebić prvi je hrvatski nogometaš koji je u finalu postigao dva pogotka (ukupno tri, jer je zabio i u prošlogodišnjem finalu protiv Borussije), te prvi Hrvat koji je proglašen najboljim igračem finalne utakmice.

Ponosni Ante primio je trofej iz ruku Olivera Bierhoffa, a u neobuzdanome slavlju ogrnuo se hrvatskom zastavom...

Dramatična večer u Berlinu, pred 76.322 gledatelja, svoj vrhunac imala je u samoj završnici utakmice, kada je sudac Zwayer dva puta upomoć zvao videotehnologiju u dvojbenim situacijama u kaznenom prostoru Eintrachta. VAR je u oba navrata otklonio sumnje da je Bayern trebao dobiti kazneni udarac...

- Ovo je nevjerojatno! Otpuhali smo Bayern sa stadiona! - izjavio je euforični Eintrachtov Ganac Kevin Prince Boateng.

- Nogomet piše najljepše priče – kazao je ozareni Niko Kovač poslije utakmice i nastavio:

Niko: Vjerovao sam u trijumf

- Kad imamo takvo zajedništvo, onda sve možemo ostvariti. Prošle godine u finalu nismo uspjeli (poraz od Borussije 1:2, nap.a.), ali sada nam se sve vratilo. Zahvaljujem svima koji su nas podržali, upravo sada u najtežoj situaciji. Naravno da sam sretan zbog ovoga naslova, ali sam istodobno i tužan što odlazim iz Eintrachta.

Jeste li vi zaista vjerovali da možete svladati Bayern?, pitao je Niku komentator ARD-a.

- Pa kako ja kao trener ne bih vjerovao u to, i kako bih onda uspio u to uvjeriti svoje igrače! - odlučno je odgovorio budući trener Bavaraca, koji je ovom pobjedom razuvjerio sve sumnjičavce.

Niko Kovač veliki je nogometni strateg i apsolutno dostojan klupe najvećega njemačkoga kluba.

Niko je ujedno i četvrti hrvatski trener koji je osvojio Njemački kup. Zlatko Čik Čajkovski ostvario je taj uspjeh s Bayernom 1966. i 1967., Branko Zebec također s Bavarcima 1969., te Ivica Horvat sa Schalkeom 1972. godine.

1/8

Komentara 34

Avatar pendreck
pendreck
08:53 20.05.2018.

Niko je ljudina!!

PR
prajdali100
09:43 20.05.2018.

Bravo dečki svaka vam čast !

MA
Marko1337
11:42 20.05.2018.

Kovač je primjer kako su komunjarske bitange, orjuna, antife i slična gamad cipelalrili, gazili protjerali tog velikana nogmeta, pravog čovjeka, domoljuba samo zato što se nije dao slomiti. Na žalost to je naša stvarnost, te mračne sile će uništiti ovaj naroda ako ih ne srežemo istinom o zločincima, lustracijom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije