Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niko Kovač:

'Razgovarao sam s ljudima koji su nas napali, a to sve nema veze s navijanjem'

Niko Kovač, Luka Modrić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
14.04.2015.
u 13:15

– Bili smo na putu i dogodila nam se malo nezgodna situacija. Policija je došla, rekli smo sve, ne bih više širio tu priču

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, zajedno s delegacijom HNS-a, došao je danas u Split na dogovore oko organizacije utakmice protiv Italije. No, nakon sastanka s čelnicima Hajduka prvo se osvrnuo na jučerašnji incident koji se dogodio na odmorištu Zir gdje su ih huligani verbalno i fizički napali.

– Bili smo na putu i dogodila nam se malo nezgodna situacija. Policija je došla, rekli smo sve, ne bih više širio tu priču. Moramo se suprotstaviti svi skupa tome, to nema veze s navijanjem – prve su Kovačeve riječi.

– Bilo ih je desetak, po onome što smo vidjeli, imali su oznake Hajduka. Razgovarao sam s njima, bili su na utakmici u Rovinju. Ja sam pokušao smiriti strasti, komunicirao sam koliko sam mogao, nije bilo jednostavno, Nikša (Martinac, nap. a.) je dobio malo, auto je oštećen...

– Rekao sam da se smirimo, ne vidim razloga da se tučemo, htjeli smo popiti kavu, pojesti sendvič, pokušali su nas izazvati, mi smo bili mirni... Nije sad u pitanju Niko Kovač. Gledam na sebe kao državljanina Hrvatske, nije lijepo to doživjeti, gubimo na rejtingu. To je manjina, tu i mediji mogu pridonijeti tome. Radi naše djece koja žele ići na utakmice.

Pratim Austriju i Njemačku, ne baca to lijepu sliku na nas. Svi me zivkaju, pitaju što je bilo, pokušavam biti staložen, da ne blatimo Hrvatsku.

Nakon toga riječ je preuzeo Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a.

Incident? Sve je riješeno, teško je govoriti o tome... Naš dolazak pokazuje da mi duboko vjerujemo da nema alternative razgovorima s Hajdukom. Da je ovo početak sređivanja stanja. Ovo je nemili incident koji nećemo zaboraviti, ali neće utjecati na daljnje razgovore. Iz Hajduka su nam se ispričali u prvoj rečenici. Nismo ničime izazvali incident. To je upozorenje da ne huškamo nikoga jer će nam se obiti o glavu. Svima. Moramo smiriti strasti. To je ludo, nitko normalan ovo ne može prihvatiti. Vjerujemo da je ovo izolirani slučaj.

Osvrnuo se onda i na sastanak s čelnicima Hajduka.

– Ovo je treći sastanak, složit ćemo priopćenje. Našle su se sve tri strane bitne za organizaciju. Grad je pokazao maksimalnu suradnju da utakmica prođe u najboljem redu. Uslijedit će još tehničkih sastanaka. Pregovaramo s Gradom, tražit ćemo mogućnost da budu Fan zone, da bude fešta, bez obzira na kaznu – rekao je Vrbanović i dodao za kazna Brbiću i dalje ostaje na snazi.

>>HNS je griješio i želi to ispraviti, a huligane trebamo maknuti i donijeti radikalnije zakone

>>'Vrijeđali su nas i psovali. Spominjali su Zagreb, Mamića, Šukera...'

Komentara 68

PE
petnaestica
14:37 14.04.2015.

tko se mača laća-od mača i strada

KA
KaramarkoVasu
13:47 14.04.2015.

To je manjina? Jesi siguran,Mamićev poltron? Ma uskoro cemo ti tek srediti "rejting" i "repku". To ti obećajemo

FI
fileck
14:15 14.04.2015.

Tko sije vjetar, žanje buru. Stara je poslovica. Gospodo iz HNS-a, čestitam! Uspjet ćete ono što nije ni jedan vanjski neprijatelj napravio! Posvađati ćete Sjever i Jug!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije