Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće megavodič kroz Mundijal

Navijaj i provedi se u magičnoj Rusiji

Čarobna Rusija
Foto: Shutterstock
1/4
03.04.2018.
u 13:18

Projekt Večernjeg lista i Kreativne agencije Spikerfon podržalo je i Veleposlanstvo Ruske Federacije u Zagrebu, a cilj je najvjernijim navijačima pomoći da se u Rusiji snađu kao da su kod kuće. Otkrit ćemo Vam gdje najjeftinije spavati, jesti, koju mobilnu GSM mrežu koristiti i kako najlakše doći do gradova domaćina

Do početka Mundijala u Rusiji ostalo je 75 dana, a 11 gradova domaćina užurbano se sprema za dolazak navijača i turista, koji će povodom prvenstva od 14. lipnja do 15. srpnja boraviti ondje. Za sve one koji planiraju bodriti hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Rusiji, tiskano izdanje Večernjeg lista priprema najdetaljniji vodič „Upoznaj čarobnu Rusiju“, u kojem ćete moći doznati koliko vam je novca potrebno da posjetite gradove u kojima igraju naši nogometaši, pomoći će vam u pronalaženju najpovoljnijeg smještaja, predstaviti gastroponudu, a možete naučiti i najbitnije o ruskim običajima i kulturi.

Hrvati u rapsodiji

Još nije poznato koliko je Hrvata uspjelo kupiti karte za Mundijal, gdje će bodriti našu nogometnu reprezentaciju
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Uz sve to, na specijalnoj internetskoj stranici Večernjeg lista dobit ćete najdetaljnije informacije o svakoj utakmici, stadionu, kampu „Šumska rapsodija“ u kojem će boraviti naši reprezentativci, a očekuju vas i reportaže sportskih novinara iz Rusije. Hrvatski biznismeni i sportaši, koji su godinama živjeli ili još žive u Rusiji otkrit će vam tajne o toj zemlji i opisati svoja iskustva iz prve ruke, a sjećanjima na nezaboravne turneje zabavit će vas naši estradni umjetnici. Partneri Večernjeg lista u projektu su Veleposlanstvo Ruske Federacije u Zagrebu i Kreativna agencija Spikerfon, a vrijednost megavodiča „Upoznaj čarobnu Rusiju“ prepoznali su brojni sponzori. Odbrojavanje je do Mundijala je počelo, pa nemojte propustiti niti jedan nastavak ove uzbudljive priče. Otkrit ćemo vam sve detalje koje morate znati prije putovanja u Rusiju, te vas upoznati s tamošnjim običajima i dati vam preporuke što ne biste trebali raditi da nenamjerno uvrijedite domaćine.

Što je FAN ID?

Zasad je FIFA za utakmice Prvenstva, koje će se igrati na 12 ruskih stadiona, prodala više od 1,3 milijuna karata, a najviše su ih kupili Rusi, gotovo 200.000. FIFA je dosad primila preko pet milijuna zahtjeva za kupnju karata, a procjenjuje se da će 64 utakmice moći pogledati tek 2,5 milijuna sretnika. Kolumbijci slijede Ruse s više od 33.000 kupljenih karata, a nakon njih najviše karata imaju Brazilci, s više od 24.000 dok Argentinci drže više od 15.000. S Argentinom će igrati Hrvatska u skupini D, 21. lipnja u Nižnjem Novgorodu, a jedan od najboljih igrača svijeta Lionel Messi najavljuje da mu je najveći san podići pobjednički pehar, a ako ne uspiju, povlači se iz reprezentacije.

Na Crvenom trgu nalaze se dvije najpoznatije moskovske građevine, katedrala Sv. Vasilija Blaženog i Lenjinov mauzolej. Rusija će potrošiti ukupno 15,5 milijardi eura za organizaciju prvenstva.
Foto: screenshot/facebook

Cijene ulaznica se kreću od 87,5 do 917 eura. Ulaznice posebne, četvrte kategorije bit će osigurane za ruske državljane, a njihove cijene bit će 18 do 102 eura. Svi navijači koji će putovati u Rusiju moraju podnijeti zahtjev za FAN ID, besplatni službeni identifikacijski dokument koji zahtijevaju ruske vlasti. FAN ID uključuje pogodnosti kao što je bezvizni ulazak u Rusku Federaciju, kao i besplatnu upotrebu javnog prijevoza na dan utakmice. Koliko se Hrvata uspjelo domoći ulaznica za stadion, još nije poznato, no uz pomoć megavodiča „Upoznaj čarobnu Rusiju“, zasigurno ćemo vam olakšati da odaberete najpovoljniji način putovanja s jedne utakmice na drugu, pomoći ćemo vam u pronalasku najpovoljnijeg smještaja, kao i mjesta u gradovima domaćinima na kojima se može fino i jeftino pojesti.

Uz sve to uz naš megavodič možete izračunati koliko će vam trebati goriva da automobilom dođete s jedne utakmice na drugu, a dobit ćete i detaljan pregled cijena avionskih i karata za vlakove koji prometuju između tih gradova. Nogometna svjetska prvenstva prati oko tri milijarde ljudi, a ovo je prvo koje će biti u Rusiji, i to na dva kontinenta, Europi i Aziji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije