Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGAĐAJI U GRADSKOM VRTU

Napeto je u Osijeku: Mađari ne žele isplatiti odštetu Bjelici, odbijena višemilijunska ponuda za Belju

Nenad Bjelica novi je trener Osijeka
Davor Javorovic/PIXSELL
02.09.2022.
u 19:37

Rene Poms je preuzeo dužnost glavnog trenera, ali još se vuku repovi sa starim šefom...

Burno je na Gradskom vrtu u nekoliko zadnjih dana, sve je počelo odlaskom Nenada Bjelica, potom Nina Bule, a sad se pojavljuju novi problemi.

Naime, mađarski vlasnici kluba smatraju da nemaju obavezu isplatiti odštetu Bjelici koja je poprilična, govori se o cifri od 10 milijuna kuna. Donedavni trener bijelo plavih naravno neće odustati od bogate otpusnice, pa bi sve moglo završiti i na arbitražnom sudu, pišu kolege iz Glasa Slavonije

Prema sklopljenom ugovoru NK Osijek je Nenadu dužan isplatiti otpremninu, jer je isti raskinut jednostrano, ali u svemu postoji jedna 'sitnica' koju će klub pokušati iskoristiti .

NK Osijek pozvao se na Pravilnik o statusu trenera HNS-a, članak 9. stavak 1, koji kaže: 'Kad postoji opravdani razlog svaka strana može raskinuti ugovor bez plaćanja naknade'. Klub smatra kako ima dovoljno jako obrazloženje da se može pozvati na taj paragraf koje je opravdao time što je Nenad Bjelica na određeni način opstruirao normalno funkcioniranje kluba, jer je odbijao izravnu komunikaciju s članom Uprave Vladimirom Čoharom, koji obavlja i ulogu klupskog direktora te da je neprimjerenim medijskim istupima u kojima je otvoreno kritizirao rad klupskog čelništva, nanio ozbiljnu štetu ugledu NK Osijek. 

28.08.2022., stadion Gradski vrt, Osijek - SuperSport HNL, 07. kolo, NK Osijek - HNK Hajduk. Dion Drena Beljo Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osim pravnih problema, osječki vlastodršci su odbili bogatu ponudu za najvećeg dragulja Diona Drenu Belju. Navodno je nizozemski Groningen poslao ponudu od četiri milijuna eura, dok jedan neimenovani francuski klub nudi milijun eura više.

Mladi reprezentativac Hrvatske je izjavio kako je sretan u Gradskom vrtu i kako stvari stoje, dočekat će otvaranje Pampasa iduće godine u proljeće. 

 

 

Komentara 1

OP
Ocvali pupoljak
16:01 03.09.2022.

Mađari su došli u Hrvatsku da bi pljačkali, kako to nikome nije jasno. Tek afera i sudski postupci za gradnju novog stadiona. Cirkus tek slijedi. Nikada oni nisu bili prijatelji nikome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije