Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETAŠ GODINE

Modrić će sada i po broju 'Sikirica' prestići Šukera

Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
13.12.2018.
u 18:16

Ako je prošle godine još bilo dvojbe tko je najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, sada dvojbe više nema, najbolji je Luka Modrić

Večernji list već 47. godinu zaredom bira nogometaša godine, a našem žiriju izabrati najboljeg nikada nije bilo lakše. Iako ne želimo ništa sugerirati 11-orici članova žirija koji će idućih dana na stranicama Večernjeg lista birati najboljeg, jasno je da će izabrati Luku Modrića. Jer, veznjak Reala i hrvatske reprezentacije ove je godine osvojio sve najprestižnije svjetske nagrade, pa će tako uskoro podići i statuu Stipe Sikirice. A s tom našom statuom Luka itekako ima iskustva, jer podizao ju je već šest puta, po čemu je izjednačen s Davorom Šukerom. Doduše, legendarna devetka vatrenih jednom je podijelila prvo mjesto, 1997. godine na vrhu su zajedno bili Šuker i Prosinečki.

Ako je prošle godine još bilo dvojbe tko je najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, sada dvojbe više nema, najbolji je Luka Modrić. Uostalom, pošteno je to nedavno priznao i Davor Šuker. Za utjehu, Šukeru ostaje da su ga Luka i društvo učinili najuspješnijim predsjednikom HNS-a u povijesti.

Nogometom se, bilo rekreativno ili amaterski bavi više od 250 milijuna ljudi, a najbolji u 2018. je baš Hrvat. Možda nekada čak i nedovoljno to cijenimo, jer nije nogomet samo neko loptanje i ganjanje lopte umišljenih milijunaša već je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu. U povijesti je prekidao ratove, a kod nas je ovoga ljeta prekidao sve brige koje imamo. Nismo u lipnju i srpnju najviše razmišljali o lošem standardu u državi, o rekordnom iseljavanju, o uhljebima, o neefikasnom pravosuđu... Od 15. lipnja do 16. srpnja, zahvaljujući Modriću, Rakitiću, Mandži, Subašiću i društvu, razmišljali smo najviše u nogometu. Srebro u Rusiji doslovno je na trenutak zaustavilo Hrvatsku, pola milijuna ljudi na dočeku najbolji je dokaz tome.

Luka Modrić
1/6

A zahvaljujući tom uspjehu u Rusiji Hrvatska će itekako imati koristi. Kao što su vatreni broncom na SP-u 1998. promovirali tada još mladu državu, tako su sada Dalićevi dečki svijetu ponovno pokazali da je Hrvatska jedna od najljepših, ali i najtalentiranijih sportskih nacija. Pokazali su svijetu da mali mogu biti veliki.

Baš kao što je i nekada maleni Modrić, kojeg je zbog žgoljavosti kao 14-godišnjaka otpisao Hajduk, sada izrastao ne u velikog, nego najvećeg. Među 250 milijuna koji igraju nogomet...

Ove je godine Luka osvojio Ligu prvaka, bio je najbolji igrač Svjetskog prvenstva, najboljim u 2018. proglasila ga je Fifa, a potom i France Football. Te tri nagrade iste godine nije osvojio nitko sve do pojave Luke Modrića. Dečka koji je nama, ali i cijelome svijetu pokazao da ništa nije nedostižno.

I zato ćemo mu s guštom, nakon što naš žiri sačinjen od vatrenih iz 1998. potvrdi ono što već svi znamo, predati njegova sedmog “Sikiricu”. Prvu je statuu podigao 2007., a kako mu ide, osvojit će još pokoju...

>> Pogledajte i video: Zlatna lopta je kruna sjajne karijere

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
19:32 13.12.2018.

🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷Bravo Luka legendo!🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije