Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKAN FORMULE 1

Mika Hakkinen stigao u Zagreb i poručio: Ako piješ, ne vozi!

Mika Hakkinen (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/6
12.06.2013.
u 14:49

Slavni vozač Formule 1 u Zagrebu je promovirao svjetsku kampanju za odgovornu konzumaciju alkohola

Kao vrhunac Join the Pact kampanje, koju je osmislila tvrtka Diageo kako bi ohrabrila potrošače diljem svijeta da se osobno obvežu kako nikada neće piti i voziti, Mika Häkkinen, globalni ambasador brenda Johnnie Walker za odgovornu konzumaciju alkohola te dvostruki svjetski prvak u Formuli 1®  s timom McLaren Formula 1®, stigao je u Hrvatsku kako bi predstavio Join the Pact super bolid Caparo T1 na zatvorenoj dionici ceste u Radničkoj ulici u Zagrebu danas u 17 sati.

Na ovom vrlo posebnom događaju ljubitelji utrka i ostali Zagrepčani imat će priliku vidjeti istinsku sportsku legendu kako pokazuje da pobjednici uvijek zadržavaju kontrolu dok će nekoliko sretnih dobitnika zajedno s poznatim licima te važnim javnim osobama imati nevjerojatnu priliku sjesti na suvozačko mjesto u Caparo T1 i doživjeti Mikinu stručnu preciznost i kontrolu za volanom pri velikim brzinama.

U samom središtu je osobno obvezivanje - obećanje - da nikada nećete  piti i voziti. Do danas je na globalnoj razini kampanju svojim potpisom podržalo gotovo milijun ljudi, a u Hrvatskoj se 7 tisuća građana obvezalo da nikada neće piti i voziti putem platforme za lokalnu kampanju https://www.facebook.com/JoinThePactCroatia te dajući digitalni potpis u City Centru One West, gdje je Caparo T1 bio izložen. Na jutarnjoj konferenciji za novinare, Mika Häkkinen dao je svoje javno obećanje, a pridružili su mu se: Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Niko Pulić, trostruki europski prvak na brdskim stazama, i Zlatko Gregurek i Matko Bolanča iz Hrvatskog auto i karting saveza, dr Slobodanka Keleuva ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba te neki od istaknutih hrvatskih olimpijaca.

Mika Häkkinen je izjavio:

- Kao vozač Formule 1® znam koliko je važno zadržati kontrolu, posebno za volanom. Ako pijete i vozite, nemate kontrolu. Ako planirate konzumirati piće, iznimno je važno odrediti tko će u društvu biti vozač koji neće piti alkohol, ili organizirati taksi ili javni prijevoz kako bi sigurno stigli kući. Iznimno mi je drago biti u Hrvatskoj i promovirati ovu jednostavnu no iznimno važnu poruku: Ako piješ ne vozi!

Diageo, vodeći svjetski proizvođač premium pića, u čijem je portfoliu brend Johnnie Walker, i PPD Distribucija, dugoročni strateški partner tvrtke Diageo na hrvatskom tržištu, doveli su kampanju Join the Pact u Hrvatsku u sklopu programa za promicanje odgovornog konzumiranja alkohola. Poruka „Ako piješ ne vozi!” te njena kreativna i zanimljiva komunikacija, kao i predanost ovih dviju tvrtki programu doživjela je veliku potporu u Hrvatskoj. Kampanja je organizirana pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i HOO, s potporom Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatskog auto i karting saveza. Pismo podrške kampanji poslao je i Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije