Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO PO STAROM

Mamići su u par mjeseci ponovno sve uspjeli uprskati

Zdravko Zoran Mamić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
06.07.2020.
u 16:59

Još početkom godine Dinamo je bio klub sa sjajnim rezultatima, odličnim trenerom i vrhunskom atmosferom oko kluba. Danas je, nažalost, to opet onaj stari Dinamom oko kojega je dosta toga trulo.

Kada se u ožujku ove godine Zdravko Mamić iz susjedne BiH još jednom odlučio uključiti u rad Dinama, pa makar i samo kao “savjetnik”, i smijeniti Nenada Bjelici, Večernji list upozoravao je kako je klupska politika potpuno pogrešna. Samo nekoliko mjeseci kasnije to se pokazalo točnim.

Jedan od najboljih trenera u posljednjih 50 godina Dinama, koji je od tog kluba napravio ozbiljnu europsku momčad, odletio je pod krinkom da u doba svjetske pandemije nije pristao na smanjenje ugovora, iako je svima bilo jasno da se radi o tome da više nije bio “po šmeku” vrhuške kluba. Mamići su radije taj moćan stroj odlučili povjeriti nekome tko će ih slušati, dali su ga u ruke dotadašnjem treneru mlade momčadi Igoru Jovićeviću koji je, eto, ekspresno odletio.

Time su, po tko zna koji put, sami sebi, a i tom velikom klubu, zabili autogol. Jer, ne samo da su ostali bez Bjelice, trenera svjetskog kalibra, već su i “potrošili” jednog mladog i perspektivnog trenera. Pratio sam Jovićevićev rad s Dinamovim klincima i u njemu vidio puno dobrih stvari, nazirao se trener koji bi jednoga dana mogao biti među našim najboljim stručnjacima, a sad je izgorio i prije nego što je bio spreman za takve stvari.

Dinamo je još jednom pokazao da je talac braće Mamić, a tako ne rade veliki klubovi. Njihove odluke (pre)često su išle na štetu kluba jer im je bilo bitno da namire svoj ogromni ego. Klupski uspjeh? Budimo ozbiljni, koliko god se oni u to kleli, uvijek im je to bilo sekundarno. Svojim su odlukama (savjetodavnim, naravno) u samo nekoliko mjeseci ponovno sve uspjeli uprskati. Da stvari budu gore, u kuloarima se opet priča da će upravo Zoki ponovno na klupu, da će on dovršiti sezonu. Jasno, priprat će se sad svi, upalit će se alarmi, i mlađi Mamić slavodobitno će završit ovu sezonu, misleći kako će time navijačima opet zamazati oči.

Još početkom godine Dinamo je bio klub sa sjajnim rezultatima, odličnim trenerom i vrhunskom atmosferom oko kluba. Danas je, nažalost, to opet onaj stari Dinamom oko kojega je dosta toga trulo.

Komentara 26

AP
apathylolz
18:32 06.07.2020.

Kaj su trebali ostaviti ovoga kaj pojma nema. Ko i Hajduk s Tudorom patiti se. Nije za Dinamo i bok. Pravi potez a vi kmecite i dalje. Hvala za titulu😘

OK
okolokere
18:19 06.07.2020.

Delač i V.list...ni u kojoj varijanti s GNK Dinamom ne čine cjelinu. Niti u pobjedama niti u pripremi europske sezone niti u analizi. Klub je ozbiljno vođen i to je sasvim jasno s obzirom na kontinuitet rezultata. Europske koeficijente klub je stekao ne na temelju piskaranja već zrelom klupskom politikom. Ona je u svakom velikom klubu više od imena trenera. To što to jedan Delač ignorira govori o njegovoj redakciji a ne o GNK Dinamu.

DU
Deleted user
21:32 06.07.2020.

Dinamo je odlično vođen klub.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije