Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi detalji

Legendarni Schmeichel otkrio čime je Uefa zaprijetila Danskoj nakon Eriksenova rušenja u nesvijest

Manchester City v Chelsea - UEFA Champions League - Final - Estadio do Dragao
Foto: David Klein/Newscom/PIXSELL
1/3
14.06.2021.
u 15:11

Treća opcija bila je poraz 3:0 ukoliko se utakmica ne nastavi. Tako da procijenite sami jesu li igrači željeli igrati ili jednostavno nisu imali izbora - kazao je Schmeichel.

Danski igrači još su nezadovoljni položajem u koji su postavljeni nakon kolapsa momčadskog kolege Christiana Eriksena tijekom njihovog otvaranja Euro 2020 u subotu. Prema dosad poznatom, UEFA je igračima, koji su se okupili u svlačionici, ponudila izbor - da nastave utakmicu s Finskom u subotu navečer ili dan kasnije, u nedjelju u podne. 

- Dovedeni smo u položaj da odlučujemo o nečemu o čemu nismo mi trebali odlučivati - rekao je u ponedjeljak danski vratar Kasper Schmeichel novinarima.

Dužnosnici UEFA-e nisu bili odmah dostupni za komentar, no, upravno tijelo europskog nogometa napisalo je u subotu na Twitteru da će meč biti nastavljen "nakon zahtjeva igrača obje momčadi".

- Imali smo dvije mogućnosti, a nijedna nije bila dobra. Uzeli smo najmanje lošu. Bilo je puno igrača koji nisu mogli igrati utakmicu. Bili su mislima drugdje - rekao je tada danski igrač Martin Braithwaite

Manchester City v Chelsea - UEFA Champions League - Final - Estadio do Dragao
1/7

Danski izbornik Kasper Hjulmand također je u nedjelju rekao da ne misli da su se igrači trebali vratiti na teren.

No, u cijeloj priči pojavio se novi detalj. Legendarni danski vratar Peter Schmeichel danas je za britanske medije izjavio kako je jučer vidio službeni Uefin dokument u kojem je stajalo kako su slijedili preporuke igrača koji su tvrdili da žele nastaviti igrati.

- Znam da to nije istina. Ili ovisi kako gledate na istinu. Ostavili su im tri opcije... Da igraju odmah preostalih 50 minuta utakmice. Druga je bila da igraju sljedećeg dana u podne i završe posljednjih 50 minuta. Treća opcija bila je poraz 0:3 ukoliko se utakmica ne nastavi. Tako da procijenite sami jesu li igrači željeli igrati ili jednostavno nisu imali izbora - kazao je Schmeichel.

Danski nogometni savez objavio je u ponedjeljak da je 29-godišnji Eriksen ostao u stabilnom stanju u bolnici.

Komentara 7

KO
komunikolog
15:21 14.06.2021.

Što bi bili ok, po njima? Prekinuti prvenstvo? Ili 3:0 za Dansku?

ZA
zagi101
15:40 14.06.2021.

a kolko opcija su im trebali dati? deset? scena je bila strašna ali ne može cijeli svijet stati zbog toga

CO
coky
16:13 14.06.2021.

Dobili su nepostojeći 11m i što bi još htjeli. Nije nitko kriv za njihovog igrača Eriksona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije