Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4. HRVAT U HALL OF FAME

Kuća slavnih zahvaljuje Večernjaku, Kukoča će nominirati Bullsi

Toni Kukoč
Arhiva VL
03.05.2011.
u 11:12

- Drago mi je da su me se sjetili i moji Bullsi. Kad god me primili, bit će mi to najveće priznanje u karijeri - kazao je Toni Kukoč

Kad smo u veljači u Los Angelesu pitali čelnike Košarkaške kuće slavnih tko može kandidirati Tonija Kukoča u Basketball Hall of Fame, i John Doleva (predsjednik) i Jerry Colangelo (predsjednik odbora guvernera) kazali su da to možemo učiniti i mi. Ne mora to biti košarkaška institucija. Nismo bili lijeni pa smo u ime Večernjaka i sportskog tjednika Max poslali elektronsku poštu Kući slavnih kako bismo znali što sve u kandidaturi trebamo poslati.

U to ime već smo polako počeli i prikupljati arhivsku građu o Kukoču, razmišljajući kako ćemo zamoliti HRT i za pokoji videozapis njegovih nastupa za Split i Hrvatsku. No, u tom nas je prekinuo mail iz Kuće slavnih koji je potpisao izvjesni Matt Zeysing.

– Nije potrebno da išta činite u vezi s nominacijom Tonija Kukoča za Košarkašku kuću slavnih jer će to učiniti njegov bivši klub Chicago Bulls. On će steći uvjete 2012. godine, pa će biti među predloženima.

Bullsi su tako odlučili nastaviti niz. Michael Jordan je ušao u odaje slavnih 2009., Scottie Pippen 2010. a Dennis Rodman ove godine. Kukoč je bio vrlo važan dio te slavne momčadi koja je, nakon Jordanova povrataka iz bejzbola, osvojila tri naslova uzastopce. Splitski Pink Panther je u toj momčadi nabildanih ega bio uvjerljivo najnesebičniji igrač sretan sa svojom ulogom šestog igrača. No, to je samo nominalno jer je utakmice na mjestu krilnoga centra počinjao Rodman. Po našemu mišljenju, kreativni Kuki bio je treći igrač te momčadi, odmah iza Jordana i Pippena.

Nakon Ćosića (1996.), Petrovića (2002.) i Novosela (2007.), Kukoč će biti četvrti Hrvat u Kući slavnih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije