Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Kad bismo sad pronašli četiri Soudanija, izdvojili bismo 15 milijuna eura za pojačanja!

27.09.2016., stadion Maksimir, Zagreb - Liga prvaka, skupina H, 2. kolo, GNK Dinamo - Juventus FC. Soudani. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
24.12.2016.
u 19:26

U zimskom prijelaznom roku nije lako znatno pojačati momčad. Nepisano je pravilo, naime, da se zimi krpaju rupe u momčadi, a da je ljetni prijelazni rok predviđen za plansko ojačavanje sastava. Na tržištu je sad, naime, malo slobodnih igrača i doista će biti zanimljivo vidjeti kako će Dinamovi čelnici okončati zahtjevni siječanjski prijelazni rok

Kako će na proljeće izgledati Dinamova momčad, s kojim će igračima plavi krenuti u lov na Rijeku? Odgovor na to pitanje dobit ćemo tek početkom veljače, nakon završetka zimskog prijelaznog roka, ali izvjesno je da će biti svojevrsnog provjetravanja kabine.

Neće više biti nekih “starosjedilaca”, očekuje se dolazak novih lica, a ti bi novi igrači morali biti pojačanja, a ne prinove.

Međutim, u zimskom prijelaznom roku nije lako znatno pojačati momčad. Nepisano je pravilo, naime, da se zimi krpaju rupe u momčadi, a da je ljetni prijelazni rok predviđen za plansko ojačavanje sastava.

Na tržištu je sad, naime, malo slobodnih igrača i doista će biti zanimljivo vidjeti kako će Dinamovi čelnici okončati zahtjevni siječanjski prijelazni rok. Izgledno je tek da će se u Maksimiru opet okrenuti prema inozemstvu.

Plavima treba Dudu

– Kad bismo sad pronašli četiri Soudanija, izdvojili bismo 15 milijuna eura za pojačanja!

To nam je nakon sjednice Skupštine rekao jedan od Dinamovih čelnika, potaknu i odlukom Izvršnog odbora da se krene u potragu za pojačanjima! Ali, kako znati da će netko od igrača u koje se uloži novac biti – novi Soudani?

To nitko nikad ne može znati. Pa iako je klupska blagajna puna, ipak nema novca za razbacivanje i mora se dobro promisliti u koga će se i koliko uložiti.

Dinamovo najsigurnije pojačanje zapravo bi bio – Eduardo da Silva (33), koji je, usput, demantirao bilo kakve kontakte s nekim australskim klubom! Međutim, prva je prilika za povratak bivšeg dinamovca okončana pat-pozicijom, pa iako vrata njegova dolaska još nisu zatvorena, ta se mogućnost čini sve manje realnom.

Šteta, jer za milijun eura (Dudu je slobodan igrač, nema odštete Šahtaru) za godinu ili godinu i pol, u Maksimiru bi točno znali što bi dobili: desetak proljetnih golova, kao i golove u kvalifikacijama za Ligu prvaka ili Europsku ligu. Uglavnom, za realizaciju tog zvučnog transfera, od kojeg bi se Rujevica neprijeporno zatresla, potrebno je obostrano više želje i volje za konačnim dogovorom.

Iako se po maksimirskim salonima vrte stotine papira s ponudama igrača, konkretnih imena nema. Sve su to zasad glasine i do Nove godine neće biti dolazaka u Maksimir.

A odlasci? Kako sad stvari stoje, u proljeće će plavi biti bez petorice sadašnjih igrača. Portugalski veznjak Paulo Machado više nije ni sjena onoga igrača koji je lani vrlo dobro igrao čak i u Ligi prvaka. Petev na njega uopće nije računao u posljednjim jesenskim utakmicama.

Srednji branič Gordon Schildenfeld jesenas je u Maksimiru praktički bio nazočan tijelom, ali ne i duhom. Ljetos je opet gledao prema Grčkoj, opet koketira s Panathinaikosom. Prema nekim informacijama, posrnuli grčki klub ponovo je zainteresiran za Gordona.

Brazilac Jonas također odlazi. Došao je ljetos na posudbu iz Flamenga, svoju je zadaću zadnjeg veznog igrača korektno odradio i dugo su u Maksimiru razmišljali treba li otkupiti njegov ugovor.

Međutim, kad je na papir stavljeno koliko bi to stajalo (odšteta Flamengu plus jednoipolgodišnja plaća Jonasu), zaključeno je da je taj novac (oko 2,5 milijuna eura) bolje pametnije utrošiti.

Nadamo se Ademiju

Razlog više da se ne produži ugovor s Jonasom jest i nada da će Ademi uskoro biti pomilovan...

– Vrati li se Ademi, bit će to naše najveće pojačanje ove zime, uz njega će naši nadareni klinci postati igrači – kaže još jedan član uprave plavih.

No, situacija s Ademijem još je velika enigma i ne bi se previše trebalo uzdati u nadu, jer ona je najbolja prijateljica očajnika.

Na popisu onih koje više nećemo gledati u Maksimiru je i već pomalo zaboravljeni Portugalac Goncalo! Teško je ozlijedio koljeno na prošlim zimskim pripremama i do danas se nije vratio na travnjak. Kod Goncala se svašta zakompliciralo, dobio je infekciju i u jednom je trenutku čak bilo upitno hoće li mu liječnici uopće spasiti nogu!

Srećom, uspjeli su, ali nitko ne može reći hoće li ikada više igrati nogomet. Iranac Ali Karimi također napušta Maksimir, ove jeseni nije potvrdio preporuke Zlatka Kranjčara i Igora Štimca. Bio je nespreman, pa se i ozlijedio, a potom nije uspio igrački privući pozornost trenera Peteva.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije