Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preskočili Dinamo

Hajduk nakon dvije godine na čelu ljestvice: Bijeli savladali lokose

Hajduk - Lokomotiva
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/7
24.10.2015.
u 21:01

Lovre Kalinić bio je čiste mreže čak 775 minuta.

Hajduk je u 14. kolu MAXtv Prve HNL na Poljudu pobijedio Lokomotivu sa 2:1 i s nova tri boda skočio na prvo mjesto prvenstvene ljestvice na kojem nije bio dvije godine, od 26. listopada 2013. Tada su iz današnjeg sastava u momčadi bili samo Sušić, Milović, Kalinić i Bencun.

Ujedno, Hajduk je već 11 utakmica bez poraza u HNL-u, a pogodak je primio nakon osam utakmica netaknute mreže, no neće bijeli previše žaliti zbog toga.

Za dvoboj s Lokomotivom Burić nije mogao računati na Miju Caktaša, koji je za crveni karton u Koprivnici dobio jednu utakmicu neigranja. 

– Fokusirani smo na Lokomotivu, naša je kvaliteta u koncentraciji i pripremi svake sljedeće utakmice. Lokomotiva je nezgodna, u vrhu je hrvatskog nogometa, ima pojedinačnu klasu. Naš je cilj pobjeđivati, iz svake utakmice izvući maksimum. Bit će napeta utrka, to je u interesu svima, mi ćemo biti tu. U Hajduku je stalno pritisak, svaku utakmicu treba pobijediti, u svakoj želiš najbolje. Pritisak je normalna stvar u sportu, s njim se treba nositi – kazao je uoči utakmice trener Hajduka, Damir Burić.

Bijeli su poveli u 30. minuti. Nakon Biljijeve akcije lopta je stigla do Sušića koji je sa 17 metara pogodio donji desni kut Zelenikinog gola.

Bivši igrač Hajduka, Franko Andrijašević u 54. minuti pogodio je za izjednačenje. Nakon kornera veznjak Lokomotive ostao je nečuvan na desetak metara te je glavom matirao Kalinića. Lovre Kalinić bio je čiste mreže čak 775 minuta, a posljednji ga je prije Andrijaševića svladao Marko Kolar kada su ova dva protivnika igrala u Kranjčevićevoj 10. kolovoza. Kolara danas nema zbog ozljede.

Ipak, Hajduk je ponovno poveo deset minuta kasnije. Milić je prošao po lijevoj strani, a na njegovu povratnu loptu natrčao je Fran Tudor i zakucao ju u bliži kut.

Bijeli su tako sa 29 bodova preuzeli vodstvo na ljestvici, a iza njih slijede Dinamo (27) i Rijeka (25) koje sutra očekuje međusobni susret. iza njih slijede Split (-1) i Inter sa po 19 bodova.

Hajduk: Kalinić, Juranović, Milović, Bilji, Milić, Jefferson, Balić, Sušić, Maloku, Tudor, Vlašić.

Lokomotiva: Zelenika, Capan, Mrčela, Perić, Bručić, Leko, Pamić, Barišić, Andrijašević, Fiolić, Doležal.

>>Burić optimističan: Bit će napeta borba s Dinamom u prvenstvu

Komentara 36

DU
Deleted user
21:07 24.10.2015.

da se to desilo Hajduku sve tiskovine i jrt bi izvjestavali o kradi Hajduka,a ta Lokomotiva je drugi put tesko pokradena protiv Hajduka.

DU
Deleted user
22:22 24.10.2015.

nitko ne kmece ali trebamo biti objektivni.sudac je isto sastavni dio igre i on je covjek od krvi i mesa i on moze pogrijesiti.kad pogrijesi u korist Hajduka onda je ok,a kad je kontra onda je uzbuna i u svim novinama i jrt-u.

LI
Lik123
21:27 24.10.2015.

Hajdug i OPET uz tešku sudačku krađu pobjeđuje Lokose, ko i zadnji put u Zagrebu. Ali tome i slina dreka i vika na suce i služi, suci se više ne usude dosuditi čiste situacije jer se boje linča. Jel imaju brbić i bili poštenjaci još kakav komentar na našu tekmu s Olympiacosom? :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije