Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusi zovu medvjede

Gojanović: Ući u KHL nije nemoguće, teže je doći do EBEL-a

\'Chech Jaromor Jagr of Avangard Omsk (L) vies with Czech hockey legend Dominik Hasek, 45, of Spartak Moscow during their Russian open Kontinental Hockey League\'s (KHL) match inMoscow on November 27,
AFP
16.01.2011.
u 08:00

– Morali bismo na sve utakmice putovati avionom, ali to se da riješiti partnerstvom, sponzorstvom s Croatijom Airlines - predlaže Gojanović.

Medveščak u KHL-u! Ne, nije šala. Predstavnici ruske lige, najjače poslije NHL-a, žele proširiti prvenstvo za još 10-ak klubova, a mete su im klubovi iz europskih metropola. Prvi kontakt Medveščaka i predstavnika KHL-a uspostavljen je nedavno na Spengler kupu u švicarskom gradu Davosu, a nastavit će se na utakmicama u Areni idući tjedan.

Smijali su nam se i prije

– Jako smo im zanimljivi jer smo klub iz glavnoga grada, i to milijunskoga. Još smo daleko od realizacije tog projekta, ali smijali su nam se i kada smo najavili ulazak u EBEL. A tvrdim vam da je manji korak ući u KHL nego kada smo prije tri godine počeli s projektom EBEL-a – tvrdi predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Najveći problem u ostvarenju ideje bit će novac.

– Želimo li biti konkurentni, trebalo bi nam oko 10 milijuna eura po sezoni (medvjedi trenutačno imaju budžet između 1,5 i 2 mil. eura, nap. a.). No, dosta bismo dobili od prodaje TV prava te od ruskog naftnog diva Lukoila koji bi bio glavni sponzor – kaže Gojanović.

– Lukoil je nedavno ušao na hrvatsko tržište, a hokej bi mu sigurno bio zanimljiva priča. No, iza nas bi morale stati i neke velike hrvatske tvrtke – dodaje menadžer momčadi Dragutin Ljubić.

Zanimljivo, nedavno je na mala vrata u Medveščak ušao i Agrokor, jer Konzum je glavni partner spektakla u Areni.

Ulaskom u KHL problem bi bila i mnogobrojna putovanja.

– Morali bismo na sve utakmice putovati avionom, ali to se da riješiti partnerstvom, sponzorstvom s Croatijom Airlines. A naši igrači bi se na ta putovanja lako privikli. Uostalom, i klubovi KHL-a stalno putuju s jednog na drugi kraj Rusije – smatra Gojanović.

Mnogi klubovi željet će ući među odabranih 10, no prednost Medveščaka je što je glavni čovjek za proširenje KHL-a Ivano Zanatta, Kanađanin koji je nedavno konkurirao za klupu zagrebačkog kluba.

Igrali bi u Areni

Medveščak bi, naravno, u slučaju da uđe u KHL, utakmice igrao u Areni, a s kapacitetom od 15.000 sjedalica imao bi jednu od najvećih dvorana u ligi.

U ruskoj ligi trenutačno igraju 23 kluba, 20 ruskih, te po jedan letonski, bjeloruski i kazahstanski.

– Najslabije momčadi imaju budžet od 6-7 milijuna eura, dok najbolje po sezoni troše i 70-80 milijuna. U stvari, troše koliko im treba – kaže Ljubić.

Najveće zvijezde lige su Česi Jaromir Jagr (Avangard, Omsk) i Dominik Hašek (Spartak, Moskva), te Rusi Viktor Kozlov (Salavat Julajev, Ufa), Sergej Fjedorov (Metalurg, Magnitogorsk). Zanimljivo, Jagrova plaća u Omsku je oko 6 milijuna eura. A Omsk ima igrače od 300.000 eura koji sjede na klupi. Trenutačno najplaćeniji igrač Medveščaka, Frank Banham, zarađuje 70-80 tisuća eura po sezoni.

Komentara 10

SP
Spezispezi
10:02 16.01.2011.

Strašno dokle seže jedan iracionalizam kod usijanih glava. Pa mogli su se prijaviti i u Američku ligu, samo neka to porezni obveznici financiraju. Jednu sezonu bi nabili stotinjak milijuna kuna duga i onda molili da ih grad, država ili tko već spasi od propasti isto kao Cibona, NK Zadar i slični njima. Tipični balkanski mentalitet, kad polete i zvjezde su im prenisko...

BL
blllaaaa
10:26 16.01.2011.

Koje je to novce dobio Medveščak iz proračuna? Što su njemu dali porezni obveznici? NI JEDNU JEDINU KUNU! Kako te nije sram tako lagati?!

MI
mikistjep
10:00 16.01.2011.

Ruska liga je 2 u svijetu odmah iza NHL-a, a na dobrom su putu i da ih prestignu, vratili su sve svoje igrace iz inozemstva u rusiju i privukli jos nekoliko medjunarodnih zvijezda, tamo se igra jak hokej, fizicki zahtjevniji. Neznam bili se snasli u Rusiji, mozda je prerano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije