Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kajak SP u Španjolskoj

Emil Milihram treću godinu zaredom donosi kući zlato

Emil Milihram
VL
16.06.2010.
u 10:08

Zbog visokog vodostaja rijeke ekipni start pomaknut je za dva dana i naši reprezentativci pokvarili su formu i na kraju osvojili dvije srebrne medalje.

Hrvatski kanuisti na divljim vodama vratili su se sa Svjetskog prvenstva koje je održano u Sortu (Španjolska) bogatiji za pet odličja. Varaždinski kanuist Emil Milihram obranio je naslov svjetskog prvaka već treću godinu zaredom u disciplini C-1 klasična utrka, dok je u sprintu zaostao za vodećim Francuzom svega 0.15 sekundi i time završio na srebrnom postolju u toj disciplini.

Emil Milihram također je i aktualni europski prvak u disciplini C-1 kanua jednosjeda na klasičnoj dionici. U istoj disciplini, odlično drugo mjesto osvojio je zagrebački kanuist i kapetan hrvatske divljevodaške reprezentacije Tomislav Lepan.

Radi dvodnevne prisilne stanke zbog visokog vodostaja rijeke koja je pokvarila optimalnu formu i pobjednički ritam naših divljevodaša, u ekipnoj vožnji naša je reprezentacija osvojila dva srebrna odličja minimalno zaostavši za pobjedničkim posadama.

– Vrlo sam zadovoljan rezultatima i još jednom koristim priliku da čestitam sportašima na ostvarenim sjajnim rezultatima kojima smo još jednom potvrdili da smo jedna od najvećih kanuističkih zemalja svijeta - rekao je izbornik Tomislav Crnković.

Treće uzastopno svjetsko zlato Emila Milihrama potvrđuje da je taj Varaždinac u posljednjih nekoliko godina najveće ime svjetskog kajakaštva

– Kapetan reprezentacije Tomislav Lepan osvajanjem drugog mjesta ostvario je najveći uspjeh u sportskoj karijeri, a vjerujem da će svojim bogatim iskustvom još dugo pridonositi ukupnim rezultatima reprezentacije. Specijalist za sprint Igor Gojić vrijedi mnogo više od postignutog rezultata. Igor je trenirao cijelu godinu svoju najjaču disciplinu, no zbog iznenadnih okolnosti radi kojih su dečki bili prisiljeni voziti tri utrke u jednome danu ostali smo uskraćeni za još jednu medalju – zaključio je Tomislav Crnković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije