Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U-21

Dobri smo, jaki smo, jedva čekamo da počne!

18.06.2019.
u 08:28

Na EP-u za igrače do 21 godine hrvatska reprezentacija igra protiv Rumunjske (18.30 sati). Nema im najveće zvijezde Razvana Marina, a predvodi ih Hagijev sin

Napokon počinje! Hrvatska mlada reprezentacija treći put na kontinentalnoj smotri, u odabranom društvu 12 najboljih europskih momčadi, među kojima nema velesila poput Portugala ili Nizozemske.

Jesmo li spremni za veliki rezultat?, pitali smo izbornika Nenada Gračana.

1/5

– Ne bih išao tako daleko, ajmo se mi fokusirati na prvu utakmicu s Rumunjskom, ona je u ovom trenutku jedino važna – kazao je Gračan.

Hrvatska prvenstvo otvara protiv tradicionalno nepredvidivoga suparnika o kojemu naš izbornik govori s velikim respektom.

– Rumunji imaju sedmoricu igrača koji igraju za A reprezentaciju, u kvalifikacijama su izbacili Portugal. To dovoljno govori o njezinoj snazi. Rumunjska nije tako organizirana kao Danska, koju smo pobijedili, ali zato ima iznimno opasne individualce. Oni vole improvizirati i bez obzira na analize koje smo napravili, moramo jako dobro taktički odraditi utakmicu, bez puno pogrešaka. Izuzetno smo motivirani, velika želja postoji među našim igračima. Mi smo dobri i jaki, ali moramo biti i ozbiljni, disciplinirani, homogeni, kompaktni. Jedva čekamo da počne! – ističe izbornik.

Odlično smo radili

Na njega se nadovezao kapetan reprezentacije Alen Halilović.

– Odlično se radilo tijekom cijelih priprema, u momčadi vlada jako dobra atmosfera, sve je pozitivno, hvala Bogu nemamo igrača koji imaju neke velike ozljede. Svi su spremni dati sto posto. Dobro smo se pripremili za prvu utakmicu koja je najvažnija – kazao je Halilović.

Najavljeno je da će stadion biti pun Rumunja.

– Naši igrači znaju da ovdje ima dosta Rumunja. Ali naše je da se koncentriramo na utakmicu, a neka dođe što više Rumunja, to će nam biti još veći motiv – kazao je Gračan.

Bili ste sudionik Olimpijskih igara 1984., koliko mlade igrače to formira u karijerama?

– Olimpijske igre najveći su sportski događaj, svaki sportaš želi biti tamo, upoznati najveće svjetske sportaše. I to nam je, naravno, veliki motiv. No, ovdje već ima sjajnih reprezentacija i plasman na OI neće biti lagan zadatak. Ako mi se posreći, možda odem na Igre i kao trener – uzvratio je Gračan.

Sjećam se Lacatusa

U Oviedu ste bili suigrač poznatom rumunjskom igraču Lacatusu, mi smo ga zvali Zvijer – kazao je Gračanu jedan rumunjski novinar.

– Sjećam se da nam je bio došao sjajan igrač iz Fiorentine. Lijepo smo se bili družili, ušli smo s Oviedom u Kup Uefe. Žao mi je što nisam s njim u kontaktu – odgovorio je Gračan.

I Haliloviću je stiglo pitanje o OI.

– Ne treba se time opterećivati. Naravno da bi plasman na Igre bio šlag na torti, ali mi u svlačionici o tome ne razgovaramo. Mi najprije želimo pokazati gdje nam je mjesto u europskom nogometu – kazao je Halilović.

Jeste li razgovarali o ovoj utakmici sa suigračem Razvanom Marinom kojega nema na EP-u?

– Razgovarao sam puno s Marinom, 2-3 mjeseca traje zafrkancija tko će pobijediti. Rekao mi je da imaju dobru momčad, puno ih igra za A vrstu. Za nas je bolje što ga nema. Telefonom sam se čuo s njim, poželio mi je sreću, a ja njemu želim sve najbolje u Ajaxu. Zaslužio je to – kazao je Halilović.

1/5

Bili ste prošle godine igrač odluke za Hrvatsku upravo na stadionu u Serravalleu. Možete li ponovno?

– I s ovom i s prošlom generacijom igrao sam na ovom stadionu. Stalno nas povezuje taj San Marino, i svaki put tu smo pobijedili. Nadam se da ćemo nastaviti tako. Suparnik je ozbiljan, a mi smo spremni, imamo sve uvjete da igramo onako kako znamo – dodao je Halilović.

Osjećate li da na Hrvatsku, nakon svjetskoga srebra, svi idu s više motiva?, pitali su Gračana.

– Nemam takav osjećaj. A s dečkima stalno razgovaram o tome da nam vodilja treba biti ta homogenost, zajedništvo na terenu i izvan njega, kakvo su imali vatreni u Rusiji – zaključio je Gračan.

Hrvatskoj na Euru nedostaje standardni stoper Marseillea Duje Ćaleta-Car, čiji je izostanak bizaran (odmor na Maldivima), a Rumunjima nedostaje najbolji igrač, 23-godišnji vezist Razvan Marin. On je u proteklim akcijama bio angažiran u A vrsti pa ga je izbornik poštedio nastupa na Euru mladih. Marin je upravo postao igrač Ajaxa, prešavši za 12,5 milijuna eura iz Standarda iz Liegea.

Najveće ime među Rumunjima 20-godišnji je igrač Viitorula Ianis Hagi, sin legendarnog reprezentativca, bivšeg igrača Real Madrida i Barcelone Gheorghea Hagija. Tata je sinu i trener u Viitorulu.

>> Pogledajte što je Davor Šuker rekao o gostovanju reprezentacije na Poljudu

Ključne riječi

Komentara 4

DM
drazen.muhvic
09:14 18.06.2019.

"Mnogo smo jaki!"

ŠE
šeka
09:58 18.06.2019.

toga smo se naslušali,najprije skočite pa onda recite hop!1

Avatar yusranj
yusranj
10:01 18.06.2019.

aaaa, već su osvojili titulu🤣🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije