Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITALIJA - NOVI ZELAND 1:1

De Rossi nezadovoljan: Ovako više ne ide

Italija - Novi Zeland (1)
Foto: Reuters/AFP
1/14
20.06.2010.
u 17:48

Kakva senzacija! Ovo je ipak bila najveća senzacija na SP-u – Novi Zeland je remizirao s Italijom odigravši 1:1 (1:1)!

U ovoj je skupini i uoči zadnjeg kola dalje sve otvoreno, dodajmo da je Hrvat Ivan Vicelich odigrao 80 minuta za Novi Zeland.

Počelo je šokantno za Talijane. Već u 7. minuti, naime, Novi Zeland je poveo! Elliott je izveo slobodni udarac, pogriješio je kapetan Cannavaro i prsima spustio loptu na nogu Smeltza koji mu se prišuljao iza leđa. Mirisalo je na zaleđe, no suci su šutjeli, a novozelandski je napadač bio smiren i s pet metara zatresao je mrežu za senzacionalno vodstvo! Bila je to velika pogreška Cannavara u 17. nastupu za Italiju na SP-u, čime je izjednačio rekord Dina Zoffa.

Italija je polako preuzimala niti igre i stvari su sjedale na svoje mjesto. U nekoliko je navrata zaiskrilo ispred Pastonovih vrata, Montolivo je u 27. minuti udarcem sa 25 metara čak i uzdrmao vratnicu. No, unatoč boljoj igri, Talijani su uspjeli izjednačiti tek iz olako dosuđenog 11-erca.

Marchisio je ubacio visoku loptu u 16-erac, u gužvi je Smith povukao De Rossija i gvatemalski sudac Batres revolveraški je pokazao na bijelu točku! Bio je to prekršaj kakvih na svakoj utakmici ima barem desetak, obično suci “zažmire” kad se to događa. No, Batres je dosudio 11-erac visoko podignuvši talijansku zastavu u ruci. Iaquinta je bio siguran realizator za 1:1.

Nastavak je donio pritisak Italije, no bilo je to bezidejno i stihijski, bez prave šanse. A u 83. minuti Wood je mogao donijeti sva tri boda Novom Zelandu, ali lopta je otišla 30-ak centimetara pokraj vrata...

Talijanski veznjak Daniele De Rossi, nakon razočaranja protiv Novog Zelanda, kaže:

 – Ovako više ne ide, moramo nešto učiniti kako bismo poboljšali igru. Nešto nam nedostaje u završnici, u onoj suparničkoj trećini travnjaka. Ali, za jalovost nisu krivi samo napadači, krivnja je na cijeloj momčadi. Svi moramo poboljšati svoju igru i onda će biti dobro. Ništa još nije gotovo – kaže De Rossi.

Znano je, uostalom, da se Talijani već tradicionalno na SP-u provlače kroz skupinu, a onda bljesnu!

Svjetsko prvenstvo, skupina F, 2. kolo:

Italija - Novi Zeland 1:1

Igrač utakmice: Mark Paston

Stadion: Mbombela/Nelspruit

Sudac: Carlos Batres (Gvatemala)

Gledatelja: 41.683

Ključne riječi

Komentara 18

OB
-obrisani-
21:49 21.06.2010.

Pa igra Čile, pa igra Švicarska, pa Brazil, Argentina i Urugvaj..Tu su i Njemačka, Italija i Francuska.. Ma tu su i bratski narodi Slovenije i Srbije..Samo jedna ekipa iz Top 10 FIFA ljestvice nedostaje, pardon nema njim među najboljima ali koliko pratim baš nikome ne nedostaju..Niko njih ne spomene, niko se na njih ne sjeti, oni su vanjka, tužni i ljuti..

OB
-obrisani-
18:05 20.06.2010.

Talijani su potpuno ne zasluzeno osvojili bod. Jedanajsterac NIJE postojao.......da bi takvu kaznu sudac mogao dosuditi morala je postojati prilika za gol ,dok je lopta otisla daleko od talijanskog napadaca

OB
-obrisani-
19:50 20.06.2010.

Ma kakvi Italijani koga to interesira..Najvažnije nama svima je da u drugi susret pobijede kockasti iz HR.. U prvom susretu grupe nismo jih ni vidjeli na terenu, nisu primili nijedan gol, napraili nijedan prekršaj, ča ni hrvatska himna nije bila odigrana prije utakmice..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije