Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVIO SE IZBORNIK

Dalić: Ćiro je bio moj nogometni otac. Istinska inspiracija za karijeru i neponovljivi trener

Foto: Drago Sopta / HNS
1/13
08.02.2023.
u 10:27

Zlatko Dalić i predsjednik Marijan Kustić poslali su izraze sućuti obitelji preminulog Miroslava Blaževića

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić izrazio je sućut obitelji Miroslava Ćire Blaževića nakon što je "trener svih trenera" izgubio bitku s opakom bolešću s kojom se dulje vrijeme hrabro borio.  Iako je kao učenik nadmašio svog učitelja svojim rezultatima na kormilu reprezentacije, Zlatko Dalić uvijek je isticao da je Ćiro – najveći.

1/37

– Izražavam najdublju sućut obitelji našeg Ćire zbog čijeg odlaska svi u nogometu dijelimo veliku bol. Ćiro je bio neponovljiv – nenadmašan motivator i govornik, u jednoj sekundi šarmantan, u drugoj goropadan. Pamtim ga kao čovjeka s velikim stilom i još većom dušom i zato smo ga svi voljeli i poštovali. Kao trener potpisao je dva izvanredna i povijesna uspjeha, jedan s reprezentacijom koju je doveo u svjetski vrh, a jedan s Dinamom kada je ta titula značila puno više od nogometa. No, gdje god je radio, ostavio je veliki trag, pa tako i na mene u Varaždinu. Mogu slobodno reći da je Ćiro bio moj nogometni otac, bio mi je istinska inspiracija za sve što sam postigao u trenerskoj karijeri. Na tome sam mu vječno zahvalan te su moje molitve posvećene njemu i njegovoj obitelji. Treneru svih trenera, počivao u miru Božjem! – izjavio je izbornik Dalić, prenosi web-stranica HNS-a

16.12.2021., Zagreb - Kaptol Boutiqe, odrzana je premijera dokumentarnog filma Miroslav Ciro Blazevic - Nikad ispricina prica, autora Sabahudina Topalbecirevica. Zlatko Dalic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

– Ispred Hrvatskog nogometnog saveza izražavam najdublju sućut obitelji Miroslava Blaževića zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Iako smo bili svjesni da se hrabro bori s teškom bolešću, ipak je ovo šokantan trenutak za sve nas jer se Ćiro uvijek činio većim od života. Kao trener potpisao je dva legendarna uspjeha – hrvatsku broncu i Dinamov naslov prvaka 1982. godine, zbog čega će uvijek ostati zapamćen kao "trener svih trenera". Osim što je bio trenerska avangarda, bio je silno šarmantna, inteligentna, duhovita i strastvena osoba i kao takav će nam svima izuzetno nedostajati. Ćiro je bio jedinstven i neponovljiv, takvog ćemo ga pamtiti, a Hrvatski nogometni savez uvijek će paziti da brižno čuva uspomenu na jednog od najznačajnijih pojedinaca u povijesti hrvatskog nogometa. Počivao nam u miru, dragi Ćiro! – rekao je Marijan Kustić, čelnik HNS-a. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije