Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILIĆEV I LADIĆEV POPIS

Čale povratnik, Kalinić za stalno u mladoj reprezentaciji

Slaven Bilić
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/2
17.02.2010.
u 11:37

Nakon što je preživio sve udare i kritike zbog neodlaska na SP u JAR Slaven Bilić će 3. ožujka u Bruxellesu pokazati čemu se hrvatski navijač može nadati 2010. godine. Za prvi ogledni test pozvao je sve najbolje što ima, oslonivši se na provjerene snage.

- Utakmica u Belgiji za nas je strašno važna. Jako smo motivirani nakon svega pokazati koliko ova momčad vrijedi. Stalno ponavljam zdravlje, ali ono je neophodno na putu ostvarivanja naših ciljeva - rekao je Slaven Bilić.

Eduardo da Silva je ponovno u fazi rehabilitacije.
- Da, ali nadam se da će utakmicu protiv Belgije biti spreman. Putujem u London i u četvrtak ću razgovarati sa Eduardom - rekao je Slaven Bilić.

Zbog ozljeda za utakmicu s crvenim vragovima ne može računati na Pletikosu, Jelavića i Klasnića.

- Najvažnije je da su oni u fazi rehabilitacije - dometnuo je Bilić.

Za dvoboj s Belgijom Bilić nije zvao Kalinića, Badelja i Vidu.

- Da mlada reprezentacija ne igra u Francuskoj, oni bi bili na mom popisu.

Na popisu su Rakitić i Lovern, koje će Bilić  prepustiti Ladiću za kvalifikacijske utakmice u svibnju.

Francuski novinari stalno napadaju čelnike Lyona da je kupovina Dejana Lovrena promašaj.

- Gledao sam gotovo sve njegove utakmice na satelitskim televizijskim programima. Lovren se po meni dobro snašao, trebat će mu još vremena, ali ne bih ga ja kritizirao. Osim toga, Lovren igra na poziciji desnog ili lijevog bočnog, a ne na svojoj prirodnoj poziciji stopera. Usto, Lovren igra za Lyon koji je nadjačao Real Madrid u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka - branio je svog reprezentativca Bilić.

U reprezentaciju je Bilić vratio i Hrvoja Čalu.

- Igra dobro u Trabzonsporu, a on nikada i nije izgubio mjesto reprezentativca - zaključio je Bilić.

 
Dražen Ladić je otkrio da ima malih problema s ozljedama uoči utakmice s Francuskom 2. ožujka u Reimsu.

- Nema Marka Šimića, Palića i Ljubičića. No, sretni smo što ćemo igrati protiv tako renomiranog suparnika. To je potvrda naših posljednjih uspjeha - rekao je Ladić.

Kandidati

A reprezentacija

vratari: Vedran Runje (Lens), Danijel Subašić (Hajduk)

obrana: Vedran Ćorluka (Tottenham), Ivica Križanac (Zenit), Josip Šimunića (Hoffenheim), Dejan Lovren (Lyon), Dario Knežević (Livorno), Danijel Pranjić (Bayern), Hrvoje Čale (Trabzonspor)

vezni: Ognjen Vukojević (Dinamo K), Niko Kranjčar (Tottenham), Darijo Srna (Šahtar), Luka Modrić (Tottenham), Tomislav Dujmović (Lokomotiv M), Ivan Rakitić (Schalke 04), Drago Gabrić (Trabzonspor), Nikola Pomkrivač (Red Bull Salzburg)

napadači: Ivica Olić (Bayern), Mladen Petrić (HSV), Eduardo da Silva (Arsenal), Mario Mandžukić (Dinamo Z), Mate Bilić (Sporting Gijon)

Mlada reprezentacija

vratari: Kelava, Antolović,

obrana: Vida, Tomečak, Jozionobvić, Špićić, Kukalović, Barbarić, Punčec

vezni: Jajalo, Badelj, Ozobić, Školnik, Pamić, Šovšić

napad: Oremuš, Perišić, Pepurič, Kalinić

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:57 17.02.2010.

izgleda da je bilić nastavio u istom smjeru a to nam i nije baš donijelo nešto dobrog u prošlim kvalifikacijama, kada je vrijeme za promjenu ako nije sada. zar Vida i Maloča nisu bolji od recimo Knežćevića, zar Badelj nije bolji od nekoliko tih veznjaka, i zar nije bolji Kalinić nego Bilić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije