Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VANCOUVER 2010.

Bob četverosjed plasirao se na ZOI

Bob Ivan Šola
Reuters
22.12.2009.
u 15:58

Nakon američke turneje i sedam utrka na Američkom kupu, hrvatski bob četverosjed plasirao se na Zimske olimpijske igre u Vancouveru koje će se održati od 12. do 28. veljače 2010., a službena se potvrda očekuje 17. siječnja.

Ivan Šola, Slaven Krajačić, Mate Mezulić, Igor Marić i Andras Haklits, posada boba četverosjeda, u SAD su otišli s ciljem ispunjenja olimpijske norme, a trenutačno zauzimaju 27. mjesto te se nalaze među trideset posada koje imaju pravo nastupa na ZOI.

Naime, prema sustavu kvalifikacija za ZOI u Vancouveru, normu ostvaruje 30 posada boba četverosjeda prema FIBT rankingu u sezoni 2009./2010. i to tri države po tri posade, sedam država po dvije posade i sedam država po jednu posadu. Kvalifikacijska natjecanja su Svjetski kup, Europski kup i Američki kup, a hrvatska je posada imala pravo nastupa na Europskom i Američkom kupu, a za FIBT ranking se računa sedam najboljih rezultata u sezoni 2009./2010.

Hrvatskom bobu četverosjedu još predstoji nastup na Europskom kupu 17. siječnja 2010. u Cesani (Italija), kada se i zatvara popis olimpijskih kvota, a naši konkurenti za nastup na ZOI su Srbija, Lihtenštajn i Japan koji imaju vrlo male šanse za osigurati nastup u Vancouveru u kvalifikacijskom natjecanju u Cesani.

Hrvatski olimpijski odbor predviđa da će u Vancouveru nastupiti 18 sportaša, od čega deset u alpskom skijanju, dva u bitalonu, dva u nordijskom skijanju i četiri u bobu, a 26. siječnja 2010. znat će se konačan sastav hrvatske olimpijske delegacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije