Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki povratak

Blanka: Lokalni fizioterapeut jedva me popravio uoči nastupa

Blanka Vlasic of Croatia competes in the women's High Jump during the IAAF Diamond League athletics meeting at the Stade de France Stadium in Saint-Denis, near Paris, July 5, 2014. REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE - Tags: SPORT ATHLETICS)
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
07.07.2014.
u 09:15

Perković: Ubuduće ću izbjegavati da u posljednjem hicu odlučujem o prvom mjestu. Riješit ću pobjedu u prve tri serije, kao do sada

Ana Šimić možda nije zadovoljna preskočenom visinom (1,94 metra), ali je sigurno zadovoljna trećim mjestom i osvojenim bodom s kojim zasad dijeli prvo mjesto s Blankom i Kučinom.

– Sljedeći nastup imamo u Glasgowu, 11. srpnja. Probat ćemo nakon tog nastupa zadržati vodstvo – rekao je Edo Josipović, Anin trener.

Nakon slabašnih visina u Buhlu (1,94 m) i Sollentuni (1,92 m), malotko je očekivao da će se Blanka Vlašić brzo vratiti u svjetski vrh. Uostalom, nakon ta dva skromna izdanja, Blanka je rekla:

– Ovo što se događa i za mene je potpuno novo i zato učim. Najvažnija je, ipak, lekcija poniznosti. Jer, zahvala Bogu lako ide preko usana nakon skoka preko 2 metra. Sjetila sam se tih mudrih riječi mojeg duhovnika nakon natjecanja u Sollentuni... Teško je staviti pod noge svoj ponos i ego, nasmijati se publici i reći: "Idemo dalje!" Vjerujem da sam vođena puno mudrijom rukom nego što su to moji kratkovidni dometi. Jednom ću jasno znati zašto. Ali, sada nije vrijeme za pitanja, već za strpljivost. Da bih onoj nemirnoj djevojčici u sebi mogla reći: "Hvala na razumijevanju!"

Malo su me stisla leđa

I onda je došao Pariz. Bio je to njezin nastup kao oni otprije tri, četiri, pet, šest godina. S lakoćom je preskakala sve visine iz prve, kao i onu od 2 metra. Skočiti iz prve preko dva metra, to je u današnjem visu medalja na svakom velikom natjecanju.

– Imala sam malih problema na početku natjecanja. Na probnim skokovima su me stisla leđa. Potražila sam pomoć lokalnog fizioterapeuta koji me je na brzinu "popravio" i rekao da mogu nastaviti natjecanje. Cijelo natjecanje sam prošla uz bolove. I zato mi ovaj rezultat i pobjeda još više znače. I na kraju, što reći nego da je lijepo pobijediti na Dijamantnoj ligi, pogotovo u Parizu gdje je podloga dosta teška za svladavanje – zaključila je Blanka.

Ovo je bila već šesta Blankina pobjeda u Parizu te 163. skok preko dva metra u karijeri. Tu visinu preskakala je na 104 natjecanja. To su brojke za duboki naklon. A nekako imamo osjećaj da tu nije kraj skokova preko dva metra. Ni približno.

Sandra: Kraj kad ja kažem

Sandra Perković pak ostvarila je četvrtu pobjedu u nizu u Dijamantnoj ligi. Ovoga puta do pobjede je došla prilično teško. Do posljednje serije nije čak imala ni rezultat za postolje (63,93 metra).

– Krenulo je katastrofalno. Prvi hitac imao je veliku daljinu, ali je završio izvan sektora. Jednostavno se kockice nisu poklopile. Nakon što sam bacila 63,93 metra, počinje drama. Prvo sam dva hica bacila izvan sektora, a onda peti hitac oko 63 metra. Malo sam postala nervozna, ali nisam se predavala uoči posljednjeg hica bez obzira na to što su cure ispred mene imale dužine 66,67 metara. Znala sam da ne može biti kraj dok ja ne kažem da je kraj. Maksimalno sam se koncentrirala za posljednji hitac. Disk je doletio do 68,48 metara i nije završio izvan sektora – rekla je zadovoljna Sandra Perković.

>>Blanka Vlašić i Sandra Perković pobijedile na mitingu u Parizu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije