Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO PRVAK

Bjelica će osvojiti naslov, ali ono što je napravio Mamić je nedostižno

Rudeš - Dinamo
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
09.04.2019.
u 15:46

Nenad Bjelica upisao je s plavima u ovoj sezoni HNL-a samo jedan poraz, poražen je od Rijeke na Rujevici u studenom prošle godine, Dinamo je bio bolji, no Rijeka je pogotkom Čolaka slavila s 1:0.

Očito je da će Dinamo na Uskrs biti novi-stari prvak. Doduše, mogao bi to postati već tijekom vikenda koji je pred nama, plavima treba pobjeda u Puli nad Istrom, a ako Rijeka ne pobijedi Inter, Dinamo može slaviti jer bi tada imao 22 ili 23 boda više od Bišćanove momčadi, a ostalo bi samo sedam kola prije kraja.

Bio bi to i rekord, nikad plavi nisu osigurali naslov prvaka sedam kola prije kraja (pet kola sadašnji im je rekord), iako su, gledajući sami datum, najraniji naslov osvojili u sezoni 2007./08. kada su već 12. travnja mogli otvoriti pjenušac.

Mamić je nedostižan

Dinamo ima mogućnost osvojiti naslov prvaka i s rekordnom bodovnom prednošću, no morat će nanizati pobjede da bi napravili razliku od 28 bodova u odnosu na drugoplasiranog, kao što su te 2007./08. kad su momčad vodili Branko Ivanković i Zvonimir Soldo imali u odnosu na prvu pratnju (Slaven Belupo i Osijek). Još jedan rekord koji mogu srušiti – broj pobjeda u sezoni. Dosad su upisali 23, još je osam kola do kraja prvenstva, a rekord je 30 pobjeda u sezoni, također iz ere Ivanković/Soldo. Iz te čudne sezone datira i rekord po broju osvojenih bodova u ligi, skupili su ih 92, a Bjeličina momčad sad je na 73 boda dok su u “igri” još 24 boda.

Nenad Bjelica upisao je s plavima u ovoj sezoni HNL-a samo jedan poraz, poražen je od Rijeke na Rujevici u studenom prošle godine, Dinamo je bio bolji, no Rijeka je pogotkom Čolaka slavila s 1:0. Sezone u kojima je Dinamo upisao samo jedan poraz tako bi se popele na četiri, a nedostižna je sezona 2014./15. kada Zoran Mamić s Dinamom nije imao nijedan poraz u sezoni. Uz taj jedan poraz plavi su upisali i četiri remija (Rudeš, Rijeka, Hajduk i Lokomotiva). No koliko su učinkoviti, govori podatak da su osvojili 87 posto mogućih bodova, drugoplasirana Rijeka tek 63 posto. U velikom kadru igrača koje je Bjelica odabrao tijekom HNL-a najviše je nastupa upisao Poljak Damian Kazior (23), a slijede ga Ivan Šunjić i Mario Gavranović (po 20), a najveću minutažu imao je Ivan Šunjić (1701 minuta), slijede Dinamo Perić (1574) i Kadzior (1485).

Primili samo 14 golova

Kad smo spomenuli veliki kadar, onda vrijedi zabilježiti da je za Dinamo ove sezone u HNL-u nastupilo čak 35 (!) igrača. Istina, neki su imali malu minutažu, a njih čak osam više i nije u Maksimiru, neki su otišli trajno, neki su na posudbama. Tako trenutačno pod Bjeličinom dirigentskom palicom nisu Lecjaks, Šemper, Doumbia, Fiolić, Hodžić, Knežević, Budimi i Menalo. Plavi imaju najučinkovitiji napad s 54 postignuta pogotka (u prosjeku dva po utakmici), ali daleko najbolju obranu koja prima u prosjeku 0,5 golova po utakmici. Samo 14 pogodaka primio je Dinamo, drugu najbolju obranu imaju Rijeka i Lokomotiva koje su primile dvostruko više od plavih, 28 pogodaka.

– Ne mislimo stati i zadovoljiti se ovime što smo napravili, imamo mi neke svoje ideje, neke rekorde koje želimo rušiti – kazao je nedavno stoper Emir Dilaver potvrđujući tako da u plavoj svlačionici ima dovoljno motiva za završnicu prvenstva. A k tome, igrači se bore i za svoj status kod Bjelice pa nekakva posustajanja ne treba očekivati.

>> Pogledajte slavlje igrača Dinama na Poljudu

Ključne riječi

Komentara 3

KC
Kcro
18:14 09.04.2019.

Evo Mamica s Vucicem. Bravo hrvatino.

BT
blue_terminator
20:21 09.04.2019.

dinamooooo!!!!✌✌✌

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
17:26 09.04.2019.

Odlazi li Bjelica ? Hoće li Jeličić na koljenima u studio bude li ove godine dinamo prvak ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije