Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINASTIJA SUŠIĆ

Balakov je Sušića poslao u Liege, a sada ga želi Inter

Tino Sušić
Foto: Tino Juric/PIXSELL
09.01.2015.
u 17:50

Trkački je moćan, razornog udarca, iznimnog driblinga, u prvom dijelu sezone gotovo na svakoj utakmici bio je najbolji nogometaš Hajduka.

Siječanj 2012. godine, Krasimir Balakov, tadašnji trener Hajduka, pomno je pratio trening-utakmicu u kojoj se mladi Tino Sven Sušić, tada na provjeri, pokušavao nametnuti, pokazati da je kalibar za bijele. Jedna utakmica, nekoliko treninga, iskreno i nije bilo ništa posebno, ali vidjelo se da ima dobru lijevu nogu.

Voli maštovitost

- Ma on je pravi - uvjeravao je bivši Hajdukov direktor Fredi Fiorentini, koji je bio važna spona pri Sušićevu dolasku.

Ipak, Balakov je bio neumoljiv, Sušića je poslao natrag u Liege... Šest mjeseci kasnije, Balakova više nije bilo u Hajduku, a Sušića je Mišo Krstičević ponovno pozvao.

- On će biti pravi - ponovio je Krstičević Fiorentinijeve riječi.

Uslijedilo je potpisivanje četverogodišnjeg ugovora, ali nije odmah sve zasjalo najmlađem izdanku nogometne dinastije Sušić. Mučio se s tvrdim Krstičevićem, koji je tražio od Tina punu fizičku spremu. Cijelu sezonu bilo je povuci-potegni, u nekoliko utakmica pokazao je taj svoj neupitni nogometni gen, a onda je Sušić eksplodirao pod vodstvom Igora Tudora. Ni s Tudorom nije bio na "ti", Tino počesto voli pokazati malo nogometne maštovitosti, a treneri bi radije da je u zacrtanim okvirima.

- Volim dribling, što ću, u nogometu treba uživati - objašnjavao je Sušić.

Igre u Hajduku nisu prošle nezapaženo, Sušića je poželjela Verona, ali na svojevrsnu provjeru, no glavni dio njegova nogometnog preobražaja počeo je pozivom u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Prije toga ga je u mladoj reprezentaciji Hrvatske želio vidjeti Nenad Gračan, ali Tino je imao jasan cilj.

- Hvala Gračanu, ali moj je san igranje za reprezentaciju BiH i odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil - kazao je tada Tino.

Stric Safet, nogometni virtuoz, tadašnji izbornik BiH, našao se pod paljbom nepotizma.

Stric ga odveo na SP

- Da, zvao sam ga zbog prezimena - ironično je Safet odgovarao kritičarima.

Odveo je nećaka Tina na SP u Brazil, a najmlađi Sušić duboko u sebi proživljavao je dramu, premda to nikada javno nije želio priznati.

- Znam da će uvijek biti svakakvih ljudi, znam što misle, ali znam i da me stric nikada ne bi pozvao u reprezentaciju da ne misli da sam dobar - govorio je Tino.

Slično je prije par dana kazao i Safet, sada već bivši izbornik BiH kojeg je zamijenio Mehmed Baždarević.

- Tino je kod mene imao isti tretman kao i svi drugi. Čak sam bio u dvojbi hoću li ga voditi u Brazil, slabije je igrao, ali forma mu se poboljšala krajem sezone pa je ipak bio među putnicima. Da nije, ne bih ga vodio u Brazil samo zbog prezimena. Natjerat će on i Baždarevića da ga stavi u prvu momčad - objašnjava Safet.

Taj Brazil bio je ključan u nogometnom preobražaju Tina Sušića. Otišao je kao odličan dribler, još pomalo nedorečen, a vratio se kao kompletan igrač. Trkački moćan, razornog udarca, iznimnog driblinga, u prvom dijelu sezone nosio je Hajduk. Igrao je kao iz snova, gotovo u svakoj utakmici bio je ponajbolji igrač bijelih. Jednostavno, jesenas je bio to jedan novi Sušić, moderna kombinacija tate Seada i strica Safeta. I sve to nije moglo proći nezapaženo, evo ga pred vratima Intera iz Milana.

- Savjetovao sam mu da ide u Inter, to je velika stvar i za njega i za Hajduk. Nije me iznenadio interes Intera, Tino zaista igra dobro. Ima kapacitet izboriti se za mjesto u prvoj momčadi Intera - zaključio je Sušić.

>> Safet Sušić: Transfer Tina u Inter je gotova stvar

Komentara 3

DO
dodotatino
18:28 09.01.2015.

Gospodin Fiorentini je izuzetan sportski djelatnik i Hajduk ga se nikako nije smio odreći. Za bolji Hajduk bilo bi pametno da ga vrati u klub i da se primite pravog posla a ne da okolo tražite krivce i skrivate svoje neznanje.

MA
MagnusJohnson
09:40 10.01.2015.

Maršić svim silama pokušava prodati malog Sušića, ali mu nikako ne ide. Kakve smo sve hvalospjeve, senzacije čitali prošli tjedan...kao "Sušić na korak od Intera, pet milijuna eura vrijedan transfer".....a na kraju kao i uvijek kad novinarski plaćenici progovore, veliko ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije