Naslovnica Showbiz TV

Žarko Radić u 'Ružu vjetrova' unosi komediju i romantiku

– Split je prekrasan grad, meni jedan od najljepših. Cijela okolica Splita, Podstrana, Jesenice, Kamen, po kojoj snimamo, vraća me u djetinjstvo. Uživam na setu s glumcima – kaže Radić
06. kolovoza 2012. u 12:19 1 komentara 53 prikaza
žarko (1)
Foto: "Ruža vjetrova"
Pogledajte galeriju 1/3

Poznati glumac Žarko Radić pridružio se marljivoj ekipi sapunice "Ruža vjetrova". Naporna snimanja na prelijepim lokacijama Splita i okolice iskusnom glumcu ne stvaraju problem, već čisti užitak rada u rodnom gradu.

– Split je prekrasan grad, meni jedan od najljepših. Cijela okolica Splita, Podstrana, Jesenice, Kamen, po kojoj snimamo, vraća me u djetinjstvo. Uživam na setu s glumcima – kaže Radić. Žarkov lik za sada još uvijek ostaje tajna, jedino što je otkrio jest da će unijeti dašak romantike i komedije u drugu sezonu "Ruže vjetrova“ koja na jesen kreće na RTL-u.

Žarko Radić član je Hrvatske udruge filmskih glumaca i Hrvatskoga društva dramskih umjetnika, a rođen je u Splitu 13. travnja 1950. godine. U kazalištu je odigrao više od dvije tisuće uloga. Diplomirao je glumu 1973. godine na beogradskoj glumačkoj Akademiji za film, radio i TV. Od 1973. do 1985. godine stalni je član Kazališta na Terazijama, poslije  Suvremenog kazališta, a od 1985. do 1991. godine slobodni je umjetnik sa statusom priznatoga umjetnika. Zbog rata na području bivše Jugoslavije Žarko 1991. godine odlazi iz Beograda u Montreal (Kanada) i Boston (SAD).

Za vrijeme svog inozemnog boravka nije se bavio glumom, sve do 1999. godine kada se vratio u Hrvatsku. Po povratku poznati je glumac počeo raditi kao stalni honorarni suradnik u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu, gdje je od 2000. godine bio u statusu slobodnoga umjetnika. Od 1. lipnja 2005. godine stalni je član ansambla Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca, dok od 2008. godine obnaša funkciju ravnatelja Hrvatske drame u istom kazalištu.

Poznatog glumca gledatelji su imali priliku vidjeti u mnogim filmovima, kazališnim predstavama i televizijskim serijama. Tako je Žarko Radić već 1972. godine utjelovio Ivana Sinkovića - Iku u filmu "Prvi splitski odred", dok je u Kapelskim kresovima, glumeći lik Zlatka Mateića, dobio nadimak Jastreb koji ga prati od 1975. godine pa sve do danas. Zanimalo nas je koliko mu smeta nadimak dobiven davne 1975. godine, na što je Žarko rekao: „Jastreb je moje drugo ime, nimalo mi ne smeta."

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Grubi
    Grubi:

    Evo sada Jastreba.... a u slijedećoj sezoni se pojavljuje Prsan... koji se vraća sa svojim ratni drugom iz 7. Ličke udarne... Milivojem Matošićem (Frano Lasić). Vrlo je zanimljivo gdje je iz serije nestao taj lik.... navodno ga je našla obalna ... prikaži još! straža kako pluta na madracu (pijanog ga odnijeli valovi).