Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modni iskorak

Uoči Cro-a-portera: London smirio ludi modni dvojac Fjaba

'fjaba02_nnn_sce_250311'
''
28.03.2011.
u 21:00

Fjabe su dizajnerski i koloristički smirenije, ali u korist dizajna. Vidjet ćemo to na idućem 17. HTC Cro-a-porteru čiji će se revijski dio održati od 31. ožujka do 2. travnja u Westgateu.

Kad su se 2006. pojavile na Cro-a-porteru kolekcijom koja je naglašenim glam-rock stilom zabavljala humorom i sjajnim detaljima, zagrebačka se modna publika podijelila "za i protiv", ali je dobro zapamtila ime modnog dvojca Fjaba iza kojeg su stajale sestre Ida i Mirna Litović.

Sestre su, međutim, ove godine narasle do samostalne revije u Londonu potkraj veljače održane u luksuznom hotelu Charing Cross. Izlazak iz domaćeg modnog okvira, prvo u Berlin, a sada i u London, ubrao je svoj dizajnerski danak, ali u pozitivnom smislu! Fjabe su dizajnerski i koloristički smirenije, ali u korist dizajna. Vidjet ćemo to na idućem 17. HTC Cro-a-porteru čiji će se revijski dio održati od 31. ožujka do 2. travnja u Westgateu, u sklopu šireg modnog programa koji se proteže do 10. travnja.

Fjabe su laserski krojene materijale oblikovale i "flasterima". Zamijetit ćete tu i motiv ključanice i ključa, što simbolično upućuje na nove slojeve koji se otkrivaju ili naslućuju u dizajnu haljina, tunika, suknji i košulja. Priključio im se u oblikovanju kolekcije nazvane "Peeka-boo" Tonči Meštrović iz Splita, koji je modelima dodao nakit i accessories: ogrlice i narukvice od ražine kože s dodacima čipke i sl. To već zvuči vrlo "fjabovski"!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije