Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMINUO U 31. GODINI

Udovica poznatog sportaša šokirana izvješćem o uzroku njegove smrti: 'Mislila sam da je srčani udar...'

Jimmy Hayes
Foto: Instagram
1/4
18.10.2021.
u 20:05

– Nije imalo smisla. Nadala sam se da ću dobiti drugi telefonski poziv kad su me nazvali. Nadala sam se da će mi stvari biti jasnije i šokirala sam se kad sam čula da je to – to – rekla je Kristen

Jimmy Hayes, bivši profesionalni igrač hokejaške momčadi Boston Bruins, u svom je organizmu imao kokain i fentanil, a to je bio uzrok njegove smrti 23. kolovoza, rekli su članovi njegove obitelji za Boston Globe. Hayes je pronađen mrtav u svom domu u Bostonu dan nakon što je slavio sinov drugi rođendan. Hayes je uskoro trebao proslaviti svoj 32. rođendan. 

– Nadam se da će objavljivanje Jimmyjeve priče nekome spasiti život. Ako ovo može nekoga spasiti od boli, super. To je tako tužno. Ponosim se što sam prilično mentalno jak. Odrastao sam na ulici, ali jednostavno nema formule za to. Imate prekrasnog, sveameričkog dječaka koji je napravio strašnu pogrešku i to ga je koštalo života – rekao je Hayesov otac Kevin i dodao da je prije 16 ili 17 mjeseci primijetio "malu promjenu" u ponašanju svog sina.

– Otišao sam do njega i rekao: "Mislim da bi ovo mogao biti problem s tabletama." Bio je ozlijeđen neko vrijeme i mislim da je tada počeo uzimati lijekove protiv bolova. Rekao sam: "Jime, mislim da ovdje vidim problem." Ali on ima 31 godinu, nisam ga mogao natjerati da potraži pomoć – kazao je Hayes i dodao: 

– Nazvao me tri tjedna kasnije i rekao: "Tata, navukao sam se na ove tablete. Ozlijedio sam se i počeo sam ih uzimati i nikad nisam prestao." A ja sam rekao: "Pa, idemo ti pomoći." Otišao je Haverhill gdje su mu pomogli. Mislio sam da je na putu oporavka, stoga je sve ovo jako tužno – rekao je Hayes i dodao da je važno podijeliti priču o svome sinu jer nije želio da bude "stigmatiziran kao narkoman".

Supruga Jimmyja Hayesa, Kristen, rekla je da je u petak primila izvještaj o toksikologiji od državnog liječnika u Massachusettsu. Primila je poziv dok je bila na putu za New Jersey kako bi prisustvovala utakmici Devilsa i Blackhawksa, na kojoj je odana počast Hayesu. 

– Bila sam potpuno šokirana. Bila sam toliko sigurna da to nema nikakve veze s drogom. Zaista sam mislila da je u pitanju srčani udar ili bilo što, što nije droga... Nije imalo smisla. Nadala sam se da ću dobiti drugi telefonski poziv kad su me nazvali. Nadala sam se da će mi stvari biti jasnije i šokirala sam se kad sam čula da je to – to – rekla je Kristen. 

Hayes, koji je rođen i odrastao u bostonskoj četvrti Dorchester, postao je lokalni heroj nakon što je 2010. osvojio nacionalno prvenstvo s Boston Collegeom, a zatim je na kraju igrao za Boston Bruinse. Tisuće ljudi pojavile su se na bdjenju u Dorchesteru 29. kolovoza.

VIDEO: Sanja Doležal otkrila je li joj draža "Košulja plava" ili "Za dobra stara vremena"

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar babinjak1984
babinjak1984
09:37 19.10.2021.

Nema vrhunskog sporta bez droga.U različitim oblicima.Igrači seoskih liga piju "gemište".

DI
Dingo
08:45 19.10.2021.

Da, uvjereni smo u uzrok smrti, posebno kada se govori o tragovima. Predoziranje očično ne ostavlja "tragove". Javite Jaggeru i ekipi da riskiraju život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije