Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brenda iz Beverly Hillsa

Težak udarac za Shannen Doherty: Dugo se bori s rakom, a sada je ostala bez zdravstvenog osiguranja

Shannen Doherty
Foto: imdb
1/7
17.03.2023.
u 12:30

"Radim od svoje desete godine i redovito plaćam članarinu sindikatu, a kad zbog bolesti više ne mogu snimati, nikog nije briga za mene. Mislim da možemo i moramo bolje", napisala je Shannen Doherty u svom priopćenju i pozvala kolegicu Fran Drescher

Američka glumica Shannen Doherty (51), najpoznatija po ulozi Brende u hit seriji devedesetih Beverly Hills 90210, već godinama vodi tešku bitku s karcinomom dojke, a o svojoj bolesti i borbi često progovara u medijima, ali i na društvenim mrežama kako bi osvijestila javnost o bolesti, problemima i poteškoćama s kojima se susreće kao onkološka bolesnica. Sada je otkrila i da joj je glumački sindikat SAG-AFRTA odbio podmiriti troškove liječenja jer u protekloj godini nije zaradila 26.470 dolara, što je minimum da bi ostvarila pravo na zdravstveno osiguranje.

"Radim od svoje desete godine i redovito plaćam članarinu sindikatu, a kad zbog bolesti više ne mogu snimati, nikog nije briga za mene. Mislim da možemo i moramo bolje", napisala je Shannen Doherty u svom priopćenju i pozvala kolegicu Fran Drescher, predsjednicu udruženja, da učini nešto po tom pitanju. Inače, Fran Drescher je na tu funkciju izabrana prije dvije godine nakon što je i sama pobijedila rak maternice.

Foto: Instagram

"Pravo na zdravstveno osiguranje ne smije biti vezano uz visinu prihoda u posljednjoj godini, jer smo na taj način svi osuđeni na to da ostanemo bez prava na liječenje u borbi s dugom i teškom bolesti", dodala je 51-godišnja Doherty koja sa svojim pratiteljima redovito dijeli informacije o svom zdravstvenom stanju. Rak dojke dijagnosticiran joj je 2015. godine, a nakon toga bila je i na mastektomiji, prošla je kemoterapiju, zračenje, a taj cijeli period dosta ju je tjelesno, ali i psihički iscrpio. 

"Mnogo sam krvarila iz nosa zbog kemoterapije. Nisam sigurna je li netko od vas to doživio. Osim toga bila sam užasno umorna. No, razveselila sam se kada sam odjenula smiješnu pidžamu koju mi ​​je dala moja prijateljica Kristy", rekla je ranije."Izgledala sam si smiješno i u tome svemu sam se mogla nasmijati samoj sebi. Nadam se da ćemo svi pronaći humor kad se to čini nemogućim, jer stvarno pomaže", poručila je glumica i dodala da joj se bolest preklani vratila.

"Osjećam da kao javna osoba imam odgovornost da progovorim o svojoj borbi te educiram ljude. Uz to želim pokazati da i teško bolesne osobe i dalje žive te mogu biti vrlo aktivne. Moj muž kaže da živim intenzivnije i strastvenije od mnogih svojih vršnjakinja bez zdravstvenih tegoba", dodala je Doherty, koja je od 2011. u trećem braku s fotografom Kurtom Iswarienkom. "Živim iz dana u dan i pokušavam uživati u malim stvarima koje ljudi često ne primjećuju i uzimaju zdravo za gotovo", zaključila je glumica.

VIDEO Dean Dvornik ne srami se posla koji radi u Americi, a sada objavio i novost: 'Gazda ništa ne zna'

Komentara 5

DU
Deleted user
13:42 17.03.2023.

U to će se polako pretvoriti i naš zdravstveni sustav. Mnogi žele privatizaciju zdravstva. Zapravo, ne znaju stvarno što time žele. Čuli su da to funkcionira u nekim zemljama, pa ajmo i mi kopita na potkivanje. Kad bi došlo do privatizacije u punom smislu, mnogima bi prisjela ta želja. Jednom kad se napravi ključni korak nema više nazad. Zato na bilo koji način treba održati sustav javnog zdravstva. I ovakav faličan kakav je bolji je od bilo kojeg privatnog. Nadamo se da će se poduzeti koraci ka boljoj organizaciji i zadržavanju medicinskih kadrova u zemlji.

DU
Deleted user
18:08 17.03.2023.

Kako se ono zvala drzava u kojoj je zdravstvo i školstvo bilo besplatno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije