Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoka modna napetos

Stipe Mesić ponovno se vraća glumi u filmu Filipa Šovagovića

Šovagović
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/4
04.03.2011.
u 21:22

Stjepan Mesić prihvatio je ulogu u filmu Filipa Šovagovića "Visoka modna napetost", čije snimanje počinje za mjesec dana na Hvaru, a ne zna se kada će se točno bivši predsjednik naći pred kamerama

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić igrat će ulogu predsjednika države u novom filmu scenarista i redatelja Filipa Šovagovića “Visoka modna napetost”. Već nekoliko tjedana Filip je govorio kako za tu rolu ne želi glumca, već karizmatičnu osobu iz javnog života.

Mesićevo ‘Dogovori ovo

– Sretan sam što je prihvatio ulogu i uopće ga nisam trebao nagovarati. Kazao mi je kako je kao student igrao u filmu “Ne okreći se, sine”, a uz taj film često je i statirao. Time je financirao svoj studij – otkriva Filip. Stjepana Mesića očekuje uloga u kojoj će kao predsjednik države nakratko pobjeći od obveza i medija u manje mjesto. No tamo ga tek, najavljuje Šovagović, čeka veselje. Još ne želi otkrivati kakvo. Šovagović kaže kako inače, kad dogovara uloge, puno priča o filmu, a Mesić ga je, kaže, strpljivo slušao. – Kad smo izašli iz njegova ureda, rekao je tajnici “Dogovori ovo” – kaže Filip. Uz Stjepana Mesića i Mišu Mihočevića, koji predvodi glumačku ekipu, tu su i Nataša Janjić, Marija Škaričić, braća Goran i Bojan Navojec, Franjo Dijak, Enes Vejzović, Ranko Zidarić... Malo tko ima iskustva glume s ‘pravim’ predsjednikom, no time se ne opterećuju. – Niti se veselim niti mi je svejedno. Veselit ću se kad vidim kako glumi, no uvjeren sam da, baš kao i svaki političar, i on ima glumačkih sposobnosti – rekao je Goran Navojec, koji u filmu igra načelnika mjesta. Cijela će se ekipa na Hvar uputiti nekoliko tjedana prije 26. travnja kada počinje snimanje, a pripremat će se u Adriatic Fontana Resort hotelima. Kad će snimati Stipe Mesić – kriju kao zmija noge. – Želimo soundtrack filma izvoditi uživo. Znam da je to teško realizirati, ali rado bismo da Josipa pjeva istovremeno s projekcijom filma – kaže Šovagović koji je već dogovorio suradnju s Papagenom i Josipom Lisac. Pristale su mu glumiti i dvije najnagrađivanije glumice – Marija Škaričić i Nataša Janjić. Dok će Marija u filmu igrati trudnicu, Natašu čeka uloga zamjenice načelnika. U svrhu prosperiteta mjesta, morat će i na tečaj iz financija.

Filip ne bi glumio

– Žao mi je što Marija takve uspjehe, kakve niže vani, nije imala i kod kuće, no Filip ju je prepoznao i pozvao u film – rekao je Navojec stariji i dodao kako su pravi glumački dream team.– Znamo se dugo, družimo se i volimo. Kemija odavno postoji među nama, a emotivno svaki od nas već je u filmu – kazao je Mišo Mihočević, koji igra gay dizajnera. Iako je redatelj i jedan od scenarista filma, očekivati je da će se i Filip Šovagović pojaviti, barem u epizodnoj ulozi. Njemu je to zadnja opcija. – Mislim da bi mi sve to bilo komplicirano. No ako netko od glumaca odbije ulogu, ako i prva, druga ili treća rezerva također odbije, onda ću uskočiti – našalio se.

– Stjepan Mesić je poznat po dobrom pričanju viceva i jako me zanima kako će se snaći ispred kamera. Nitko od kolega nema iskustva glume s ‘pravim’ predsjednikom, to je moguće jedino u filmu Filipa Šovagovića i zato sam jako znatiželjna – kaže Marija Škaričić. Radnja se vrti oko stanovnika koji se ne mogu izbrojiti, a pomutnja nastaje kad predsjednik države najavi posjet. Posebno su zanimljiva tri brata, od kojih je jedan političar, drugi vjerski fanatik, a treći kriminalac. Glumačka lista, neslužbeno doznajemo, nije konačna, a već se šuška kako se jedna od uloga nudi i Ivici Vidoviću.

Komentara 14

PP
pero perić
23:27 04.03.2011.

... nekoliko tjedana Filip je govorio kako za tu rolu ne želi glumca, već karizmatičnu osobu iz javnog života ------------------------------------------ ...od kada je spletkaroš i hochstapler karizmatična osoba...? ...nije li glumio predcjednika dva mandata?...pa nije mu dosta! ...puca drug žepa na oscara!

JB
josip broz
23:45 04.03.2011.

zivotnu ulogu ce on igrati u remetincu

SB
sbb
12:02 05.03.2011.

Mesicu je ova druga uloga.... vec je glumio u jednom Nuicevom filmu.... sporedna uloga ali ipak....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije