Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispričale su sve pred kamerama

Slavnog glumca četiri žene optužuju za seksualne napade, a njegova bivša tajnu o njemu čuva u sefu

Foto: reuters
1/5
18.09.2023.
u 09:45

Glumac i komičar Russell Brand (48) poznat je i po svojoj izjavi kako je spavao s više od 1000 žena, a bio je u braku s pjevačicom Katty Perry koju je navodno ostavio tako što joj je poslao sms poruku

Britanski glumac i komičar Russell Brand (48) suočava se s optužbama za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje žena, nakon što je na britanskom Channelu 4 prikazan istraživački dokumentarac emisije Dispatches, U dokumentarcu, koji su zajedno radili Channel 4 i The Sunday Times,  poznati komičar je optužen za silovanje četiri žena, među kojima je i 16-godišnja tinejdžerica. U dokumentarcu se navodi kako se Brand na vrhuncu slave na brojnim snimanjima ponašao neprimjereno i često je  skidao svoju odjeću pred drugima i agresivno se ponašao. 

Brand poriče optužbe, otkrivene u zajedničkoj istrazi Sunday Timesa, Timesa i Dispatchesa Channela 4, i kaže da su njegovi odnosi sa ženama koje tvrde da su njegove žrtve, "uvijek bili sporazumni". Četiri žene terete ga za seksualno zlostavljanje između 2006. i 2013. godine te jedna od žrtava tvrdi da ju je Brand silovao u svojoj kući u Los Angelesu. Ispričala je kako joj Brand nije htio dopustiti da napusti njegovu kuću, a uspjela je pobjeći kada je rekla da mora na toalet. Liječena je u kriznom centru za silovanje istog dana, što je Times potvrdio putem medicinske dokumentacije. 

VEZANI ČLANCI

Druga žena, iz Ujedinjenog Kraljevstva, tvrdi da ju je Brand seksualno napao kada je bio u ranim 30-ima, a ona je imala 16 godina i još je bila u školi. Opisala je kako je Brand Brand bio fizički i emocionalno nasilan prema njoj te joj je prijetio i tražio da o njihovoj vezi šuti pred roditeljima. Treća žena tvrdi da ju je Brand seksualno napastovao dok je radila s njim u Los Angelesu, a četvrta žrtva kaže kako ju je Brand fizički i emocionalno zlostavljao. U vrijeme dok je dokumentarac bio prikazan komičar je imao nastup u Wembleyju te je s pozornice poručio: 

- Volim vas. Volim vas. Hvala vam. Ima nekih stvari o kojima ne mogu govoriti i nadam se da ćete biti zadovoljni svime što vam mogu pružiti. Njegovi obožavatelji mu pružaju podršku, pa je teko u publici bila i jedna žena te je imala natpis na kojem je pisalo: "Mi smo uz tebe Russelle. Ostani snažan. Ostani slobodan. Volimo te."

Glumac i komičar poznat je i po svojoj izjavi kako je spavao s više od 1000 žena, a bio je u braku s pjevačicom Katty Perry koju je navodno ostavio tako što joj je poslao sms poruku. U intervjuu za Vogue iz 2013. godine, pjevačica je rekla kako je Brand imao kontrolu nad njom i rekla je pravu istinu o njemu drži pohranjenu na sigurnom mjestu - u sefu. Britanski mediji nakon svega što su vidjeli i čuli u gore spomenutom dokumentarcu odlučili su prekinuti suradnju s Russellom, a isti korak su poduzele i humanitarne udruge koje su surađivale s njim i koje osuđuju njegovo ponašanje. 

VIDEO Zgodna navijačica s Davis Cupa: 'Neugodno mi je, uskoro punim 44 godine, ovo je za mlađe djevojke'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije