Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednom prilikom

Sin Đorđa i Olivere Balašević iskreno progovorio o ljubavi svojih roditelja: To ne postoji nigdje na svijetu

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
23.02.2021.
u 08:38

Naime, Đorđe je preminuo samo nekoliko mjeseci prije njihove 40. godišnjice braka, a njihova ljubav zaista je bila posebna, a to potvrđuje i činjenica da mu je posljednja želja bila da čuje Oliverin glas preko telefona još samo jednom.

Sin Đorđa i Olivere Balašević, Aleksa, koji se uspješno bavi organizacijom MMA borbi, jednom prilikom progovorio je o ljubavi svog oca i majke koja je trajala više od četiri desetljeća. 

Naime, Đorđe je preminuo samo nekoliko mjeseci prije njihove 40. godišnjice braka, a njihova ljubav zaista je bila posebna, a to potvrđuje i činjenica da mu je posljednja želja bila da čuje Oliverin glas preko telefona još samo jednom.

"Ljubav mog Đoleta i Olje je jedinstvena. To ne postoji nigdje na svijetu. Mama mi je savjetovala da i mi budemo jedinstveni. Uvijek ima šanse za dobre i nebeske ljude. A Nikana i ja smo baš takvi, potpuno drukčiji od drugih" kazao je Aleksa jednom prilikom i dodao da on nije samo dijete poznatih roditelja već dijete velikih ljudi. 

Brojnih njegovih stihova nikada ne bi bilo da mu 1979. godine u život nije ušetala jedna Olivera. O ljubavi Đorđa i Olivere Balašević mnogo se pisalo, on je stvarao za nju, a ona ga je obožavala do posljednjeg daha. Bili su jedan od najstabilnijih parova na sceni, a u braku su bili gotovo 40 godina. Njihova priča počela je krajem sedamdesetih u Novom Sadu.

Olivera je još bila studentica, a Đorđe je već snimio neke albume. Olivera je bila i jugoslavenska reprezentativka gimnastike, no ostala je trudna i nije mogla otići na Olimpijske igre u Moskvi 1980. godine.  Zaljubljeni Đorđe već joj je u početku počeo pisati pjesme, a među prvima je to bila ''Provincijalka'' u kojoj Balašević i opisuje kako se zaljubio u djevojku iz Zrenjanina. Jednom prilikom na službenoj stranici Đorđa Balaševića objavljeno je kako je izgledalo njihovo vjenčanje. Naime, par je kasnio na vlastito vjenčanje, a tada su već imali kćer Jovanu.

Olivera je htjela nositi bijelu vjenčanicu jer je htjela da njezina kći, jednog dana kad odraste, ima lijepe fotografije s vjenčanja svojih roditelja. Međutim, Đorđe nije pratio njen modni stil i on je na vjenčanje došao u tenisicama i trapericama. Kumove su doveli na prevaru na svadbu i rekli su im kako ih trebaju zbog snimanja neke emisije.

Olivera priznaje da je imala tremu, a Balašević je, u svom stilu, cijelo vrijeme pričao viceve. Kasnije je često govorio da mu je život dobio smisao tek kad je nju upoznao, a od prvog susreta nikada nisu bili odvojeni dulje od dva dana. Nakon što su u prosincu 1980. godine dobili kćer Jovanu, ubrzo im se rodila i druga kći, Jelena, a sredinom 1990.-ih dobili su i sina Aleksu. Sve lijepe trenutke u životu, ali i sve velike bitke, vodili su zajedno. Nažalost, onu posljednju su izgubili.

Glazbenik Đorđe Balašević izgubio je životnu bitku u 68. godini nakon što se borio s upalom pluća, prenose srpski mediji. Također pišu i kako je imao COVID-19 te da je preminuo uslijed pogoršanja zdravstvenog stanja. Podsjetimo, nedavno je bio primljen u novosadsku bolnicu s upalom pluća. Panonski mornar imao je puno obožavatelja i u Hrvatskoj, a redovito je punio naše najveće arene, poput zagrebačke i pulske.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije