Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danijela Martinović:

'Prvo sam mislila da je Grašo lud, no sada znam da imamo hit'

danijela martinović (1)
Šime Eškinja
19.06.2013.
u 19:43

Na domaćoj glazbenoj sceni kao da je netko izdao natječaj za najbanalnije riječi pjesme.

Na domaćoj glazbenoj sceni kao da je netko izdao natječaj za najbanalnije riječi pjesme. Autori tekstova svakodnevno se nadmeću koji će od njih vladaricama estrade napisati jednostavniju, a banalniju rimu.

Inspiracija u svakodnevici

Tako je i Danijela Martinović za Splitski festival, koji se održava od 5. do 7. srpnja, priredila potencijalni hit čiji naziv “Cappuccino i dupla loza” već u startu autoru teksta obećava visoku poziciju na ljestvici. Danijelin životni partner Petar Grašo zaslužan je za stihove “Pije se cappuccino i dupla loza, kad je kriza ili nervoza, grije nas grije, nema bolje terapije” koji su od jučer u radijskom eteru.

I dok autori sličnih tekstova, poput Vjekoslave Huljić – koja drugoj bivšoj pjevačici Magazina Jeleni Rozgi piše “Nirvane”, “Bižuterije” i slične hitove – stihove ne želi komentirati, Danijela nam objašnjava kako je nastala njezina pjesma: –  Petar je jednom prilikom gledao televiziju i komentirao kako velika većina spotova forsira glamur, jahte, skupa pića i destinacije, no oni si to nisu mogli priuštiti. Rekao mi je da se njegovo društvo zabavljalo vikendom uz lozovaču, a ja sam mu odgovorila kako sam vikendom radije uživala u cappuccinu. I tako je nastala pjesma. Prvo sam mislila da je lud, no sada vidim da imamo veliki ljetni hit. Pjesma pjeva o tome da nije važno gdje si, već da je dobro društvo početak i kraj dobrog provoda! – kaže nam Danijela svjesna da riječi pjesme nisu velika umjetnost, već prigoda za zabavu.

Pobjeda Huljića

Kako su njezine pjesme “Raspašoj” i “Brodolom” na YouTubeu vrlo brzo postali hitovi, vjerojatno će i “Cappuccino” privući velik broj obožavatelja. Ipak, koliko se god trudila slijediti trend kolegica, Danijela još uvijek ne može doseći uspjeh Jelene Rozge i Severine. Možda je to pitanje karizme ili možda jednostavno Grašo mora smisliti jednako dobru inačicu Brada Pitta, Italiane ili Razmažene. Iako je sa “sve je roza i voza nas voza” na stvarno dobrom putu da pobijedi Huljiće.

>>Danijela Martinović u humanitarnoj akciji "Think Pink"

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije