Naslovnica Showbiz Estrada

Preminuo srpski glumac Miša Janketić, poznati Beli iz 'Sivog doma'

Danas u Beogradu u 80. godini života preminuo je jedan od najvećih srpskih i jugoslavenskih glumaca Mihailo Miša Janketić, prenose tamošnji mediji.
15. svibnja 2019. u 13:36 2 komentara 1597 prikaza
Foto: Youtube Screenshot
Pogledajte galeriju 1/3

Mihailo Miša Janketić, nagrađivani srpski glumac kojeg smo gledali u različitim ulogama, a najviše ga pamtimo kao nastavnika Belog iz serije 'Sivi dom', preminuo je u 80. godini života.

Lepa Brena VELIKA ZVIJEZDA Navala na Brenin koncert u Areni: prvog dana prodano više od 2000 ulaznica

Bogatu karijeru obilježile su mu brojne uloge, najviše one u Jugoslavenskom dramskom kazalištu. Golem trag ostavio je na filmu, televiziji i radiju te je dobitnik svih značajnijih glumačkih i društvenih nagrada; priznanje Dobričina prstena, Oktobarska nagrada grada Beograda, Nagrada ''Pavle Vujisić'' za životno djelo.

Glumio je u TV dramama i serijama, kao što su Sivi dom, Otpisani, Salaš u Malom Ritu, Bolji život...

novi detalji Srpskoj predstavnici na Eurosongu prvi svadbeni ples bila pjesma Petra Graše

Prvu ulogu na sceni Jugoslovenskog dramskog kazališta odigrao je u predstavi ''Richard III'' 1961. godine, a od 1962. do 1998. godine igrao je više od šezdeset uloga.

Bio je profesor glume na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, a još uvijek nije poznato gdje i kad će se održati pogreb.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • Markoperković:

    Miša Janketić je bio veliki glumac, cijenjen u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Malo je takvih umjetnika preostalo. A glede popa "Mace", četničkih, ustaških i sličnih "svetaca" svih vjeroispovjedi, ne zaboravimo da postoji sudac na nebu, na kojega se ne može utjecati ... prikaži još!i niti ga se može prevariti.

  • Dachy89:

    Majku su mu ubili četnici, točnije pop Maca, kog je 2005. Srpska pravoslavna crkva kanonizirala i proglasila za mučenika i sveca! Ista ta crkva koju je Papa pitao za savjet oko kanonizacije Stepinca!