Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 80. GODINI

Preminuo srpski glumac Miša Janketić, poznati Beli iz 'Sivog doma'

Foto: Youtube Screenshot
1/3
15.05.2019.
u 13:36

Danas u Beogradu u 80. godini života preminuo je jedan od najvećih srpskih i jugoslavenskih glumaca Mihailo Miša Janketić, prenose tamošnji mediji.

Mihailo Miša Janketić, nagrađivani srpski glumac kojeg smo gledali u različitim ulogama, a najviše ga pamtimo kao nastavnika Belog iz serije 'Sivi dom', preminuo je u 80. godini života.

Bogatu karijeru obilježile su mu brojne uloge, najviše one u Jugoslavenskom dramskom kazalištu. Golem trag ostavio je na filmu, televiziji i radiju te je dobitnik svih značajnijih glumačkih i društvenih nagrada; priznanje Dobričina prstena, Oktobarska nagrada grada Beograda, Nagrada ''Pavle Vujisić'' za životno djelo.

Glumio je u TV dramama i serijama, kao što su Sivi dom, Otpisani, Salaš u Malom Ritu, Bolji život...

Prvu ulogu na sceni Jugoslovenskog dramskog kazališta odigrao je u predstavi ''Richard III'' 1961. godine, a od 1962. do 1998. godine igrao je više od šezdeset uloga.

Bio je profesor glume na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, a još uvijek nije poznato gdje i kad će se održati pogreb.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Markoperković
19:36 15.05.2019.

Miša Janketić je bio veliki glumac, cijenjen u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Malo je takvih umjetnika preostalo. A glede popa "Mace", četničkih, ustaških i sličnih "svetaca" svih vjeroispovjedi, ne zaboravimo da postoji sudac na nebu, na kojega se ne može utjecatii niti ga se može prevariti.

CR
CroAx
17:14 15.05.2019.

Majku su mu ubili četnici, točnije pop Maca, kog je 2005. Srpska pravoslavna crkva kanonizirala i proglasila za mučenika i sveca! Ista ta crkva koju je Papa pitao za savjet oko kanonizacije Stepinca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije