Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filipinski influencer

Playboy ispisao povijest za prava LGBTQ zajednice: Prvi gej muškarac zasjao na naslovnici

profimedia
05.10.2021.
u 22:30

Legendarna odjeća Playboyeve zečice – štikle, crne tajice, leptir mašna, donje rublje i zečje uši – sve je to Bretman imao na sebi dok je ponosno pozirao za jedan od najpoznatijih magazina na svijetu.

Playboy magazin ponovno je ispisao povijest. Nakon što se prošle godine prvi put jedan muškarac samostalno pojavio na naslovnici, reper Bad Bunny, magazin je otišao korak dalje i za najnoviju naslovnicu angažirao gej muškarca, beauty influencera Bretmana Rocka (23). Legendarna odjeća Playboyeve zečice – štikle, crne tajice, leptir mašna, donje rublje i zečje uši – sve je to Bretman imao na sebi dok je ponosno pozirao za jedan od najpoznatijih magazina na svijetu.

Proslavilo ga konturiranje

Bretman Rock Sacayanan Laforga filipinski je influencer koji je postao poznat 2016. godine nakon što je jedan njegov video konturiranja postao viralan.

Počeo je s YouTubeom i Vineom 2015. godine; najprije je snimao smiješne videe, a potom i make-up tutoriale. Godine 2017. magazin Time prepoznao je zvijezdu u usponu i proglasio ga jednim od 30 najutjecajnijih tinejdžera, a godinu poslije uvršten je na Forbesovu listu “30 ispod 30 Azija: mediji, marketing i oglašavanje”. Svoju prvu naslovnicu dobio je 2019. godine, za Gay Times, a pojavio se u listopadu, mjesecu ponosa za LGBTQ zajednicu.

Početkom prošle godine lansirao je suradnju s kozmetičkim brendom “wet n wild”, s kojom je napravio vlastitu liniju make-up proizvoda. Nekoliko mjeseci poslije lansirao je i kolekciju naočala u suradnji s Dime Optics iz Los Angelesa. Međutim, 2021. godina za njega je bila prekretnica u karijeri. Dobio je vlastiti show na MTV-u “Following: Bretman Rock” u kojemu upoznajemo njega, njegovu obitelj i prijatelje, a osvojio i je dvije nagrade, nagradu za Beauty influencera godine po izboru magazina People te nagradu za najbolju novu zvijezdu na ovogodišnjoj dodjeli MTV filmskih i TV nagrada.

Velik korak za LGBTQ zajednicu

Sve to dovelo je ovu mladu gej zvijezdu do toga da s Playboyem napravi velik korak u promoviranju prava LGBTQ zajednice u svijetu.

Nakon što su naslovnicu objavili na društvenim mrežama, uslijedili su brojni komentari, kako oni puni podrške njegovih fanova, tako i oni koji su bili zgroženi što je na Playboy naslovnici muškarac, i to gej.

Oni koji ga podržavaju pisali su mu komentare zahvale, posebice pripadnici LGBTQ zajednice, što je “za mnoge druge otvorio put prihvaćanju”, no vjerni čitatelji magazina glasno su iskazivali svoje negodovanje komentarima u kojima ističu kako je Playboy magazin za heteroseksualne muškarce te da gej muškarcima nije mjesto ni na naslovnici ni u člancima.

VIDEO>>Pjevač R.Kelly proglašen je krivim za seriju seksualnih prijestupa

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:12 06.10.2021.

Sodoma i Gomora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije