Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australka ne želi biti seksualni objekt

Nicole Kidman prozvala Hollywood zbog lošeg odnosa prema ženama

Nicole Kidman
Reuters
22.10.2009.
u 11:55

Australska glumica poručila kako je ne zanimaju uloge u kojima se prikazuje kao objekt, dodajući kako bi filmska industrija trebala napraviti dodatni napor za okončavanje ovog problema.

Nicole Kidman obrušila se na "tvornicu snova" zbog lošeg odnosa prema ženama prikazujući ih kao seksualne objekte.

Kao UN-ova ambasadorica dobre volje svjedočila je na Capitol Hillu u Washingtonu ispred vanjskopolitičkog odbora. Na pitanje republikanskog zastupnika Dana Rohrabachera može li se reći kako filmska industrija "igra loše uloge", Kidman je istaknula "vjerojatno", ali je dodala kako ona ne čini samo to.

- Ne mogu biti odgovorna za sve što se događa u Hollywoodu, ali zasigurno mogu biti odgovorna sa svoju karijeru - poručila je dobitnica Oscara za hvaljenu ulogu u filmu "Sati", u kojem je nastupila uz još dvije filmske dive Meryl Streep i Julianne Moore.

Australska glumica naglasila je kako je ne zanimaju uloge u kojima se prikazuje kao objekt dodajući kako bi filmska industrija trebala napraviti dodatni napor za okončavanje ovog problema.

Nicole Kidman od siječnja 2006. godine nosi titulu UN-ove ambasadorice dobre volje za pitanja žena, a među filmskim zvijezdama poznata je njezina borba za ženska prava.

Ključne riječi

Komentara 2

IB
Ivana Brkić Ćubela
12:49 22.10.2009.

Napokon da neko podigne glas . Holivud vec godinama je samo jedna fabrika Lazi.Ili preteruje u strahu i Trilerima ili ga umanjuje prodajuci happy stile of live kojeg nigde tamo nemozes naci !!! Amerika je samo jedan crtic zvan Alanlan Ford i nista vise !!!.

Avatar punkufer
punkufer
12:22 22.10.2009.

Sad više ne želi. Sada kad se osigurala zaradivši silne milijune može si dozvoliti da kritizira, Dok je bila mlađa i trgala se za uloge nije se ustručavala glumiti u bilo kakvom filmu - bez problema se skidala, glumila žrtve nasilja, seksualne objekte itd. Nije li to dvolično i licemjerno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije