Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

‘Muze ga ignoriraju, nije to Štulić kojem smo se divili...’

– Štulićeve prerade variraju od zanimljivih do sasvim apsurdnih – što nije nikakvo iznenađenje jer na tom su tragu bili i njegovi autorski solo albumi.
09. kolovoza 2012. u 09:00 30 komentara 24 prikaza
STULIC
Foto: Johnny Štulić

– Uspjele su pjesme, dobrano su uspjele – kazao je Johnny Štulić o svojim najnovijim obradama poznatih narodnih pjesama koje je proteklog vikenda objavio na YouTubeu. Osamnaest pjesama snimio je, kaže, nedavno samo za svoju dušu i podijelio ih sa svojim obožavateljima kao jednu vrstu kompromisa jer CD, tvrdi, ne namjerava izdavati. No Štulićev entuzijazam u ovom slučaju ne dijele i domaći glazbeni kritičari.

Ugodan intermezzo

Naime, u ovom “pothvatu” nekad uspješnog kantautora Ante Batinović vidi tek preludij u plodnije Štulićevo glazbeno razdoblje kad bi nas konačno mogao iznenaditi nekom svojom novom pjesmom.

– Ako su ga muze ignorirale glede nadahnuća za nove vlastite pjesme, a one se već predugo iščekuju, Štulića nije napustila velika stara ljubav spram narodnih pjesmama iz bivše države u vlastitim obradama. Dva seta za YouTube ipak nisu na impresivnoj razini ranih radova, ali su ugodan intermezzo koji možda navješćuje i plodnije dane za njegove nove autorske pjesme. Po njima je postao velikim autorom i izvođačem – zaključuje Batinović. Previše oduševljenja nije pokazao ni Aleksandar Holiga, koji obrade smatra tek Štulićevim ustupkom onima koji od njega žele nešto novo, pa neka to bude i bilo što iz Štulićeve radionice.

Eto vam, pa slušajte...

– Štulićeve prerade variraju od zanimljivih do sasvim apsurdnih – što nije nikakvo iznenađenje jer na tom tragu su bili i njegovi autorski solo albumi. Ono što je, međutim, drugačije jest izvedba – Štulić se naprosto ne trudi dovoljno u sviranju i pjevanju, snimke su pune grešaka... Ali i to je posve razumljivo jer očito je da je sve ove pjesme snimio “za svoju dušu”, bez namjere da bilo kome nešto dokazuje. Ove su pjesme njegov ustupak onima koji ga stalno gnjave i nešto od njega očekuju – “Eto vam, pa slušajte”.

Ilko Čulić nada se pak da su ove pjesme uvod u nešto veliko što nam Štulić sprema, no pitanje je hoće li to uspjeti realizirati.

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Počeli ste o njemu ko i o Modriću....nego kakav mu je ono spomenik iza leđa ?!

 • trlepastuhovic:

  Štulić je legenda i ova trojica "kritičara" mu nemaju što za prigovoriti jer mu nisu ni do nožnog palca.

 • kraljzvonimir:

  Ime.Prezime potpisujem se ispod tvog clanka...ziva istina