Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posebna veza

Massimo je za koncert u Puli poklonio ulaznice mještanima Raše, ali nije htio da se o tome priča

Osijek: Četvrto izdanje HeadOnEasta
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/7
04.02.2023.
u 15:01

Massimo je preminuo 23. prosinca nakon kratke i teške bolesti, a samo mjesec i pol dana ranije održao je magičan koncert u Areni Zagreb.

Na službenom Facebook profilu pokojnog glazbenika Massima Savića objavljena je jučer objava koja otkriva nepoznati detalj o glazbeniku, a taj detalj je dokaz koliko je bio vezan za Rašu u kojoj je odrastao i koliko je volio svoje sumještane.

- Nekad se datumi, mjesta i događaji poslože tako da jednostavno morate uočiti simboliku.  Prije mjesec dana oprostili smo se od našeg Maxa u Zadru, a danas smo za njega zapalili svijeću u Raši, na centralnom trgu na kojem je 2017. godine održao koncert u okviru manifestacije “Raška noć”. Obaveze su nas odvele u Pulu, a pogled na Arenu vratio nas je, u mislima i srcu, na njemu posebno važan koncert koji je održao u tom predivnom amfiteatru, 2013. godine.  Niste mogli znati, nije dozvolio da ga puno na tu temu hvalimo, ali na taj koncert pozvao je svoje ljude iz Raše, svoje Aršijane i inzistirao da se njima ulaznice daruju. Sada ti ljudi nama daruju svoje priče, šalju fotografije, dijele uspomene na malog Maxa. Zahvalni smo za svaku tu njihovu uspomenu, a današnjim odlaskom u Rašu željeli smo stvoriti još koju svoju.  Prošetali smo ulicama njegovog djetinjstva, posjetili školu i muzej, pričali o njemu. Razmišljali smo kakvo bi to bogatstvo bilo da smo ga poznavali još u to najranije doba. Da smo imali toliko vremena, toliko godina više. Jer nikad nemate dovoljno vremena za čuti baš svaku priču, postaviti baš svako pitanje…  A onda odjednom više uopće nemate vremena. Čuvamo te dragi naš Max. I volimo. Massimalno. - piše u ovoj objavi.

Massimo je preminuo 23. prosinca nakon kratke i teške bolesti, a njegova supruga i kći tada su se od njega oprostile emotivnim riječima. - Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure - napisale su tada Eni i Mirna Savić. Preminuo je mjesec i pol dana nakon što je održao magičan koncert u Areni Zagreb za koji je rekao kako je njegov životni koncert.

VIDEO 'Nakon 45 godina više ne nosim starke. Kupovao sam ih na stotine'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije