Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi film

Krešimir Mikić jedva preživio u prvoj sceni Matanićeve komedije

dalibor matanić (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
30.04.2013.
u 10:00

Uz glumca koji gotovo pogine na tračnicama na Zapadnom kolodvoru u komediji "Majstori" glume i Areta Ćurković, Nikša Butijer, Goran Bogdan...

Strašna se drama događala prekjučer na Zapadnom kolodvoru u Zagrebu. Muškarac u odijelu legao je na tračnice i čekao da ga pregazi vlak! Došao je željezničar, pokušavao je muškarca maknuti s tračnica ljutito psujući, ali ovaj se nije dao... Bez panike! Nije riječ o priči iz crne kronike nego o prvim snimljenim kadrovima novog filma scenarista i redatelja Dalibora Matanića i to – romantičnoj komediji.

Svi će poludjeti za Kekom

– Nitko mi ne vjeruje da radim komediju, naviknuli su da potpisujem mračnije filmove. No, sad je vrijeme za nešto veselo i zabavno – rekao nam je odlično raspoloženi Matanić kad smo ga posjetili na prvom danu snimanja, kako kaže “tagline” filma, romantične komedije o nes(p)retnim ljudima “Majstori”. Prvi Matanićev film “Fine mrtve djevojke” pripada žanru komedije, ali 38-godišnji redatelj sada je prvi put komediju začinio romantikom.

– Oduvijek sam uživao gledati i proučavati filmove starih filmskih majstora u kojima su junaci mali ljudi i svi su vrlo nespretni, a “Majstori” idu u tom smjeru – objašnjava Matanić. Glavne uloge povjerio je Areti Ćurković, glavnoj glumici i u njegovu filmu “Kino Lika”, Nikši Butijeru, Goranu Bogdanu i Bojanu Navojcu. Sva se trojica bore za srce fatalne virtuozne kućanice Keke, koju glumi Areta Ćurković.

– Ako je žena tako šarmantna i virtuozna domaćica kao naš lik, mislim da će se svi muškarci potući oko nje – smije se Matanić. Priča ide ovako: Keka pati zbog letargije u koju je ušao njezin brak s Bajom (Nikša Butijer), zabrinutim željezničarom, a udvara joj se Ilija (Goran Bogdan), majstor za popravke koji svojom nespretnošću izaziva apokalipsu gdje god se pojavi. Nakon što Baja shvati Ilijine namjere, fizički se obračunavaju i Keka ih obojicu napušta. Odlazi u malo primorsko mjesto te za oko zapne Luji (Bojan Navojec) atipičnom usamljenom ribaru galebu. Na otok stižu Baja i Ilija kako bi dokazali svoju ljubav Keki...

Očajni biznismen

Manja uloga biznismena sa samoubilačkim namjerama, s početka teksta, pripala je Krešimiru Mikiću.

– Moj se lik cijelo vrijeme pokušava ubiti i stalno ga viđamo u smrtonosnim opasnostima – otkriva Mikić presretan što stalno snima s Daliborom Matanićem.

– Suradnju smo počeli prije 11 godina s “Finim mrtvim djevojkama” na istom ovom mjestu – sjetio se 39-godišnji glumac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije