Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU

Katarina Radivojević: Strastvena sam i odvažna zbog svojih ličkih korijena

Katarina Radivojević
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/4
04.12.2009.
u 14:27

Beogradska glumica Katarina Radivojević, koju u seriji “Najbolje godine” gledamo u ulozi Lorene, otkrila nam je svoju boemsku stranu života, zbog čega se ne srami skinuti pred kamerama, ali i ošamariti muškarca.

Samouvjerena, neukrotiva i slobodna. Zavodljiva 30-godišnja srpska glumica Katarina Radivojević koja je gledatelje na malim ekranima osvojila ulogom Lorene u serijalu Nove TV “Najbolje godine” vrlo dobro zna da u životu postoje prepreke, ali nema te koju ona ne može svladati. Zbog svojih nekonvencionalnih pogleda na život nerijetko je nosila titulu “ozloglašene”, ali na takve se opaske ova boemka u duši nikad nije osvrtala. Poput monsuna svojim radikalnim stavovima ruši brojne predrasude, kao i nesigurne muškarce koji joj se ne znaju suprotstaviti. Kako kažu i stihovi Bajagine pjesme – kad hoda, ne zastajkuje. I nema sumnje da će doći do cilja.

Otkad ste stigli u Zagreb, o vama kruže priče da ste umišljena i prezahtjevna zvijezda koja se na snimanjima ponaša poput temperamentne primadone. Na nas ste ostavili sasvim suprotan dojam.
– Ta nezrelost postojala je i prije, kad sam bila mlađa. I dalje sam zahtjevna, najviše prema samoj sebi. Odredila sam si visoke kriterije. Dajem maksimum od sebe u svemu što radim pa to očekujem i od drugih, a nekim ljudima je to čudno. Tako sam naučena od djetinjstva. To je moj način rada i ne znam drukčije.

Srpski mediji počastili su vas laskavom titulom “fatalnom ženom divljom u srcu”.

– Tu titulu dobila sam kad sam u kazalištu igrala “Ukroćenu goropadnicu” Williama Shakespearea, a ona je samo opravdala moj karakter. Temperamentna sam, impulzivna, ako netko ne ispoštuje dogovor, uvijek poludim. Ako se treba boriti za pravdu, u prvim sam redovima. Iskrena sam, a to mi nije donijelo mnogo dobrih stvari u životu. Za moju bi karijeru bilo bolje da manje govorim što mi je na duši.

Zbog svog odvažnog nastupa dignete prašinu gdje god se pojavite?

– Danas, kad je čovjek radikalan, uvijek izazove reakciju jer je svijet pun licemjerja. Imam svoje stavove od kojih ne odstupam, nikome se ne dodvoravam, ne podnosim sputavanja, što nekima možda smeta. Inače, odvažna sam na svoju mamu, to su njezini lički korijeni.

Vrlo ste provokativna i slobodna osoba koja itekako zna što želi. Tko vam je u obitelji davao vjetar u leđa?
– U mojoj obitelji nema umjetnika, mama je sanitarni inspektor, a tata inženjer prometa. Odgajana sam u konzervativnom duhu u malom beogradskom predgrađu gdje se moja boemština nije nimalo uklapala u vrlo konvencionalan način života. Kad sam se počela baviti glumom, roditelji me nisu posebno podržali ni shvaćali. A svoj glumački talent vučem od ranog djetinjstva, uspješno sam imitirala neke članove obitelji. Poslije sam krenula u dramsku grupu, a prvu ulogu na filmu dobila sam već sa 12 godina. Svaki dan sam sat i pol autobusom putovala iz Batajnice do Beograda. Dok se nisam upisala na Akademiju, pola svog života provela sam u autobusu. Ništa mi nije u bilo pruženo na dlanu, za sve sam se borila i, ne želim da ovo zvuči pretenciozno, sama sam sebi davala vjetar u leđa.

Jeste li tada, u tom malom lokalnom autobusu, sebi obećali da ćete postati slavna glumica i osvojiti daleki Hollywood?
– Još od malih nogu moj san bio je da postanem glumačka diva i od toga nikad nisam odustala. Mama bi nerijetko prekinula moja sanjarenja rečenicom “tko visoko leti, nisko pada” pokušavajući me smjestiti u neku skromnu socijalističku formu života, objašnjavajući mi da nekima nije suđeno odlaziti u skupa mondena ljetovališta i da nije nimalo dobro to što sam umislila u svojoj glavici. Uopće je nisam shvaćala pa bih joj mrtva hladna odgovorila jednom Stendhalovom rečenicom: “Tko visoko glavu drži, zna točno kuda ide”.

Poznato je da ste nudistica, a zbog dobre glumačke uloge nije vam nikakav tabu razgoliti se. Kako roditelji gledaju na vašu slobodu?

– Nikad s roditeljima nisam bila na nudističkoj plaži, a nudistica sam od svoje 15 godine. Moja mama je jako konzervativna, pokušala mi je nametnuti takve stavove, ali ja sam uvijek puno čitala i zamišljala život drugačijim od onog kakav mi je bio nametnut u obitelji. Gledala sam puno filmova, “Ljepota poroka” bio mi je najdraži u djetinjstvu. Mama se zgražala kad je čula da se gola kupam na Adi Bojani, zvala me “Lujka jedna”, a meni je to sve bilo smiješno. Vrlo dobro znam da nikad neću podleći malograđanštini i brinuti se što će moja mama reći ako me negdje vidi golu. Već sam se ja navikla na to.

Kako ste se osjećali kad su hrvatski mediji objavili vaše golišave fotografije iz filma?

– Grozno, jer neki misle da ako skupiš hrabrosti skinuti se na filmu, da imaš želju da te ljudi gledaju golu na naslovnim stranicama časopisa. Nudili su mi da se slikam za prvu naslovnicu srpskog Playboya pa sam odbila. Ne skidam se gola da bi cijeli svijet vidio moje grudi, nego samo zbog umjetnosti.

Jesu li vas ikada muškarci s kojima ste bili u vezi sputavali?
– Uvijek sam se trudila da ne budem s takvima. Ipak bi njihovo osuđivanje mog posla i onog čime se bavim za mene bilo velika uvreda.

Izjavili ste da volite neobuzdane i divlje muškarce. Mislite da je s njima moguće ostvariti ljubavni sklad na duže vrijeme?
– Sviđaju mi se oni muškarci koji imaju svoj stav ili slikovitije rečeno muda. Često mi se događalo da u vezi postanem dominantna, a to mi nije nimalo zanimljivo i seksi.

Čini se vrlo teškim umiriti vaš nemiran duh.
- Smirila sam se posljednjih godina. Jesam brza na jeziku, nestrpljiva, strastvena i emotivna, ali se učim kontrolirati. Nemire nosi velika popularnost, ali ja sam se s tim davno suočila i do danas nešto naučila. Rekla sam prijateljima da mi više ne prenose ono loše što se o meni piše u novinama jer nikad nisam bila imuna na to.

U filmu “Čarlston za Ognjenku” snimili ste intrigantne ljubavne scene sa Stefanom Kapičićem zbog čega ste navukli na sebe bijes i ljubomoru njegove djevojke Mirande Viđak koja vas je na vrlo ružan način vrijeđala u medijima. Čime ste joj se točno zamjerili?
– Ne bih to komentirala.

Jesu li se ikad neki kolege glumci u vas nesretno zaljubili?

– Bilo je i takvih slučajeva.

Smatrate li sebe zavodnicom?

– Ne jer se više držim onog pravila da su muškarci lovci, a žene plijen. Cijenim emancipirane žene, ali me nervira što žene danas sve više postaju agresivne i preuzimaju ulogu muškaraca. Zavodim samo onog tko mi se svidi, nisam sklona koketiranju.

Što muškarci kod vas smatraju neodoljivim?

– Moju djetinju iskrenost.

Srpski mediji pisali su da ste jedno vrijeme kao studentica na vrućim linijama čitali erotske priče.
– Nisam čitala već sam pisala erotske priče u želji da zaradim svoj novac i osamostalim se.

Koji vam je muškarac u životu priredio najugodnije iznenađenje?

– Onaj koji je doveo trubače na moj 29. rođendan. Svirali su moje omiljene pjesme iz filma “Zona Zamfirova” u kojem sam glumila i to me dirnulo u srce.

Često ste bili u vezi s umjetnicima, a posljednji put ste se zaljubili u poduzetnika. Čime je privukao jednu veliku boemku?
– Snagom, za sve se sam u životu izborio baš kao i ja.

Koliko je za vas novac presudan u uspješnoj ljubavnoj vezi?

– Nije presudan, ali je vrlo važan. Neki muškarci ako ga nemaju osjećaju se vrlo nesigurno, a ja takve ne volim. Ako si od svoje 22. godine mogu priuštiti putovanja, to očekujem i od svog muškarca. Kao što već rekoh, treba mi onaj koji se sa mnom može komparirati u svemu. Ima ona izreka koja kaže – “Sirotinja na vrata, ljubav kroz prozor”. Ljubav jest važna, ali ima još mnogo faktora koji utječu na jednu zdravu vezu.

Je li vas, otkako ste u središtu medijske pažnje, dotakla ljubomora prijateljica?

– Nemam takve prijatelje, ni prijateljice. Odavno vježbam svoju intuiciju pa lako prepoznam kome nisam simpatična i takvih se klonim.

Pamtite li neka neugodna iskustava s obožavateljima?

– Ne, s obožavateljima imam samo slatka iskustva, a s neobožavateljima vrlo gorka. Jednom sam na zatvorenom bankomatu dizala novac kad mi se obratila neka luda zapuštena beskućnica. Očekivala sam pozitivnu reakciju, ali ona me napala bez biranja riječi. Da nije bilo stakla između nas, nasrnula bi definitivno na mene. Pozvala sam prijatelja u pomoć kojeg je kad je stigao napao njen veliki pas. Na kraju sam morala pozvati policiju.

Jeste li se u životu ikad potukli?
– Jednom sam na zabavi koju je priredio jedan srpski časopis ošamarila urednika jednog srpskog dnevnog tabloida. Dok je bio urednik zabave u tim novinama ja sam mu bila glavna tema na jedan vrlo ružan način. Nakon što je o meni napisao mnoge kompromitirajuće neistine imao je obraza doći se upoznati sa mnom na toj zabavi. Kad mi se hladnokrvno predstavio opalila sam mu pošteni šamar zbog kojeg mu je od šoka ispala čaša viskija iz ruke. Bio je to veliki skandal, mnogi su me osuđivali, ali se zbog tog čina nikad nisam pokajala, bila sam ponosna jer sam mu priuštila javno poniženje. Dobivala sam ohrabrujuće poruke u stilu “ruka ti se pozlatila”.

Proputovali ste mnogo zemalja, tri mjeseca živjeli ste u New Yorku zbog kazališne predstave u kojoj ste glumili. Otkrijte nam nekoliko najljepših uspomena.
- Jedna od najljepših uspomena iz New Yorka je pljesak publike nakon premijere i pohvale kazališnog kritičara Georgea Simona. A što se Europe tiče, jednom sam u Cannesu s prijateljem koji je bio stranac htjela otići u jedan vrlo poznati restoran bez rezervacije. Kad su nas na veliko iznenađenje ipak primili mislila sam da je to zbog njega i njegovih veza. No, tijekom cijele večeri su se samo prema meni odnosili kao prema kraljici, svi su se htjeli slikati sa mnom pa sam umislila da su gledali neki moj film. Da ne duljim, zamijenili su me za srpsku tenisačicu Anu Ivanović.

Mediji su vas spajali i s Goranom Bregovićem?

– Bilo je to zbog priprema za film “Carmen” gdje sam konkurirala za glavnu ulogu. Zbog našeg poslovnog druženja došlo je i do takvih posve neutemeljenih priča.

Vrlo ste disciplinirana osoba, imate li uopće kakvih poroka?

– Boemski sam tip, naravno da imam. Volim tulumariti, a s tim ide i alkohol. Ipak, nikad se nisam napila do te granice da nisam znala gdje sam i što radim. Kad popijem, kažem sve što mislim, mada s tim nemam problema ni trijezna.

Jeste li ikad bili optuženi za egocentričnost?

– Nisam, ali samo ja znam pravu istinu. Ipak sam glumica, a one ne mogu pobjeći od te mane.

Kako biste se opisali u samo jednoj rečenici?

– “Ja ne živim život, ja vodim ljubav sa životom” – rekla je jedna od mojih omiljenih spisateljica Francoise Sagan. Nadam se da ću uspjeti ostati dosljedna u tome.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Dinamovac
Dinamovac
17:01 04.12.2009.

Katarina,kako si ti prelijepa,zavodljiva cura i glumica.Pozdrav iz Čakovca.

DE
Dellboy
21:38 04.12.2009.

Pravi komad i ljepotica.

ZO
ZoranMilic
15:11 04.12.2009.

Katarina, udaj se za mene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije