Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Madonna napunila 60 g.

Golišavost i seksepil bili su tek dio ekscesa kojima se do danas poigrava s javnosti

Foto: PA/Pixsell
1/10
16.08.2018.
u 10:00

Kraljica popa danas slavi 60. rođendan, a da je stvorena za scenu, bilo je jasno još kad je imala 12 godina. I dalje je najprodavaniji ženski izvođač našeg vremena, a njezin album Like a virgin oborio je mnoge rekorde.

Prošle je godine proslavila 40. obljetnicu karijere, a danas pop-kraljica Madonna obilježava još jedan jubilej – 60. rođendan. Jedna je od rijetkih osoba na svjetskoj šoubiznis sceni koja se može pohvaliti ovako impresivnim brojkama i nema naznake da će uskoro odstupiti sa svog trona.

Unatoč tome što su se s godinama pojavile mlađe i inovativnije izvođačice, njezina joj je publika i dalje vjerna te podjednako oduševljena njezinim scenskim izvedbama. Da je stvorena za scenu, bilo je jasno već u ljeto 1970., kada je tada 12-godišnja Madonna Ciccone plesala na diskoglazbu u ljetnom kampu blizu njezina doma u državi Michigan. Do tamo je stigla autostopom s prijateljicom Moirom McFarland.

– Kada je Madonna zaplesala na podiju, pomislila sam: “Gdje si naučila tako plesati?” Stajala sam sa strane i promatrala kako je svi gledaju, u tom sam trenutku znala da će jednog dana biti zvijezda – prisjetila se Moria.

Danas, u 60. godini, Madonna je još uvijek najprodavanija ženska izvođačica svih vremena, a njezino bogatstvo procjenjuje se na oko 590 milijuna dolara. Prodala je više od 300 milijuna albuma diljem svijeta te osvojila 273 prestižne nagrade, među kojima su i Britsi, Grammyji i Zlatni globusi. Teško je i zamisliti da postoji išta što ne znamo o ženi koja je već 1991. svima otkrila svoju intimu u dokumentarnom filmu “In Bed with Madonna“, ali ova šoubiznis kameleonka uvijek ima asa u rukavu te i dalje ne prestaje intrigirati i šokirati.

VIDEO Ovo su najveće hrvatske zavodnice

Madonna Louise Ciccone rođena je 16. kolovoza 1958., kao najstarije od šestero djece Tonyja Cicconea, inženjera zaposlenog u Chrysleru, i njegove supruge Madonne Fortin. Madonnina majka preminula je 1963. od raka dojke, a strog i autoritativan otac kasnije je zapošljavao jednu za drugom domaćicu koje su se brinule za djecu. Jedna od njih, Joan Gustafson, kasnije mu je postala suprugom.

U intervjuima koje je davala Madonna je maćehu nazivala “zlom” i to uglavnom zbog njezine strogoće. No njezin brat Christopher, s kojim je i danas iznimno bliska i zaposlen je kao kreativni direktor na njezinim turnejama, otkrio je da je taj “vojni” pristup odgoju djece i te kako utjecao na njegovu sestru, i više nego li to ona želi priznati.

“Baš poput Joan, i Madonna je željela da se sve radi na njezin način, u trenutku kada ona to želi”, napisao je u biografiji naziva “Life with my Sister Madonna”. Premda će se mnogi iznenaditi, Madonna je bila odlična učenica u srednjoj školi nakon koje se upisala na sveučilište University of Michigan. Želja da se bavi plesom bila je jača pa stoga 1978. napustila fakultet i preselila se u New York. Nije ondje živjela ni godinu dana, a već je doživjela traumatično iskustvo – nepoznati muškarac silovao ju je uz prijetnju nožem. Prvi je put o tom događaju progovorila 1995., no niti tada nije željela ići u detalje.

Odlučna u namjeri da uspije u šoubiznisu Madonna se polako posvetila pjevanju. Bila je prisutno lice tamošnje klupske scene, upornost joj se napokon isplatila pa je 1982. potpisala ugovor s kućom Sire Records i objavila prvi singl “Everybody”. Nakon njega uslijedile su pjesme ”Burning Up” i “Holiday” koji je postao svjetski hit. Iako je u početku, dok je nastojala preživjeti u New Yorku, novac zarađivala kao model umjetnicima za aktove, na prvoj turneji za stilista je angažirala Christophera, jer nije mogla podnijeti da ju netko sa strane vidi polugolu.

No sve se promijenilo u srpnju 1985. kada su njezine golišave fotografije, snimljene u periodu kada je radila kao model umjetnicima, objavljene u Playboyu. Kontroverza je, zapravo, od tada postala njezino drugo ime – golišavost i seksepil bili su tek dio ekscesa kojima se do danas uspješno poigrava s javnosti. U posljednjih deset godina izdala je tri studijska uratka te najavila još jedan inspiriran fadom, koji bi trebao izaći ove godine.

Na pitanje hoće li se ikada umiroviti, njezin prijatelj Tim Sullivan otkriva: “Mislim da joj treba ta interakcija s publikom. Mora se osjećati obožavano. Pitanje je jedino hoće li i dalje igrati na kartu seksepila ili će se okrenuti nešto suptilnijoj eleganciji. Ako uspije pronaći novi način promocije koji ne uključuje trikoe, na ovaj način može nastaviti do svoje 80.“

VIDEO Izabrali smo deset najseksi Hrvata

Komentara 3

SE
serđo12
12:04 16.08.2018.

Kad vidis njezin koncert zaboraviš na sve balkanske gunjce i guslare od Trsta do Soluna!

KO
kodifan
11:03 16.08.2018.

jedna i jedina...kraljica

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
10:33 16.08.2018.

Odvratna babuskara..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije