Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazba mu je suđena

Filip Dizdar:Poslije nastupa kao Tajči javljaju mi se i muškarci

03.11.2016 zagreb filip dizdar foto: josip regovic
Foto: Josip Regović
1/3
15.11.2016.
u 13:54

Natjecatelj showa “Tvoje lice zvuči poznato” pjeva odmalena, radi autorski albumu i počinje snimati seriju. Zadranin uživa u solo statusu, predaje produkciju na akademiji, a snimio je više od 160 spotova i reklama i želi graditi kuću u Sukošanu

Svestrani glazbenik Filip Dizdar od rane je dobi nastupao na festivalima, a sudjelovao je i u dječjoj emisiji “Turbo Limach Show”. Šira javnost upoznala ga je kao 18-godišnjaka u talent showu “Showtime”, a devet godina kasnije 27-godišnjaka gledamo u showu “Tvoje lice zvuči poznato”. Upravo završava novi autorski album, bavi se i fotografijom – radio je naslovnice časopisa, jumbo plakate i omote albuma, a već šest godina bavi se i videoprodukcijom.

Živi svoje dječje snove

Snimio je i režirao više od 160 spotova, reklama i korporativnih videa, a pokrenuo je i Video production program na MPA akademiji, gdje polaznike poučava videoprodukciji.

– Kada se rodiš u obitelji Dizdar, glazba ti je neizbježna. Otkako znam za sebe okružen sam glazbom, a za to je zaslužna moja starija sestra Natali koja je počela pjevati s pet godina, ali i tata Boris koji također odlično pjeva. Zaljubio sam se u glazbu kao dijete i na nju gledam kao na ljubav koju oduvijek osjećam – kaže Filip koji se u glazbenoj industriji vidio i u dječjim snovima.

– Sjećam se razdoblja kad sam želio biti profesor glazbene kulture samo zato što smo imali profesora iz toga predmeta koji je bio iznimno zabavan. To me brzo prošlo, a uvijek sam smatrao da ću jednog dana spojiti glazbu i film, koji odmalena obožavam. U konačnici vidim se kao nekoga tko će objediniti to dvoje. Na tome ustrajno radim – veli.

Ustrajno radi i priprema se i za svaku epizodu showa “TLZP” u kojem je prošle nedjelje i pobijedio. Ipak, jedan od zanimljivijih nastupa bio mu je onaj kao Tajči. – Najviše žena mi se javilo nakon što sam utjelovio Justina Timberlakea, a nakon što sam bio Tajči, počela se javljati i muška publika. Svi moji društveni profili eksplodirali su od poruka novih sljedbenika – kaže Filip koji odnedavno uživa u solo statusu. Naime, okončao je vezu s Riječankom Zarom Hrvatin s kojom je bio nešto više od godinu dana.

– Svu energiju sada pokušavam usmjeriti na angažman u showu i na druge obveze pa ne stignem previše ni razmišljati o prekidu. Uvijek ostanem u korektnim odnosima s bivšim djevojkama. Kod mene to nikada nije završilo svađom. Moji razlazi nisu krš i lom – kaže Filip otkrivši i što ga najviše privlači kod žena. – Mogu me osvojiti humor i suptilnost. Volim i izraženu osobnost. Uvijek mi je draže kada djevojka kaže što želi i misli, pa i po cijenu da se posvađamo – dodaje glazbenik koji sebe opisuje kao jako smirenog, iskrenog i optimističnog tipa.

– Ne volim žaljenje, kao ni kada se ljudi neprestano stavljaju u ulogu žrtve. Ne volim ni dvolične i lažljive osobe – kaže pa o planovima za budućnost dodaje:

– Imam životne ciljeve na papiru, ali tu su i godišnji planovi koje si zadajem. Volio bih završiti album, a počinjem snimati seriju, za to se pripremamo već dvije godine. Uz to, predajem videoprodukciju na MPA akademiji. Volio bih iduće ljeto posjetiti New York i upisati tamo akademiju te proširiti znanje i vidjeti kako to sve funkcionira izvan Hrvatske. Osim toga imam i zemljište pokraj Sukošana na kojem planiram sagraditi kuću. Vidim se u rodnom kraju ljeti, ali ne bih mogao tamo živjeti cijelu godinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije