Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Englezi odlučili

Dijete Kate i Williama zvat će se Elizabeth ili Charles?

kate middleton
Foto: pixsell
1/3
05.12.2012.
u 08:00

Naslovnice britanskih tiskovina jučer su slavile vijest da dogodine stiže treći nasljednik krune. Britanci su se odmah počeli kladiti kako će vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea nazvati prvo dijete

Dan nakon što je britanska palača objelodanila da će vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea u kasno proljeće postati roditelji, novinari su zaposjeli ulaz u londonsku bolnicu King Edward VII., u kojoj je Kate Middleton jučer hospitalizirana zbog prekomjernog povraćanja.

Začeto u plodnoj Aziji

Liječnici su potvrdili da buduća majka ima trudničku hiperemezu koja se dijagnosticira kod samo dva posta trudnica. Riječ je o stanju u kojem žena osjeća puno jače mučnine od normalnih jutarnjih mučnina u trudnoći te povrati gotovo sve što pojede. Posljedica su umor, vrtoglavica i dehidracija, zbog čega 30-godišnja kraljevna prima infuziju. Kraljevsku obitelj liječnici su umirili da ne moraju strahovati za Kate i bebu. Dapače, hiperemeza je često znak da trudnoća dobro napreduje, a žene koje je imaju u prvim mjesecima trudnoće mršave. Javlja se kod mlađih trudnica, prvorotkinja, ali, uvjereni su Englezi, može značiti i višeplodnu trudnoću pa se narod nada i blizancima. Simptomi se pojavljuju oko osmog tjedna trudnoće, a otočni mediji nagađaju da je ljubimica nacije upravo toliko dugo u drugom stanju. Euforični Britanci klade se gdje je dijete, koje će jednog dana vladati njihovom zemljom, začeto. Prema kalendaru, “svečani trenutak” dogodio se približno u vrijeme kad je kraljevski par bio u službenom posjetu plodnoj Aziji, u vrijeme kad su objavljene fotografije princeze u toplessu. No, tko se više sjeća golišavog skandala kad je kraljevska beba na putu!

Kraljica se uvrijedila

Kad je prekjučer u 16 sati po londonskom vremenu palača objavila vijest, u kladionicama su počele oklade kako će se djevojčica ili dječak zvati. Da priželjkuju nasljednicu, Britanci su dali do znanja uloživši najviše novca u imena Elizabeth i Diana, kako se zovu Williamova baka i pokojna majka, a ako bude nasljednik, Englezi bi željeli da mu je ime John ili Charles. O imenima zasad možemo samo nagađati, ali ono što je sigurno jest da će Williamov i Katein potomak jednoga dana postati kralj, odnosno kraljica. Treći prijestolonasljednik zbacio je princa Harryja na četvrto mjesto, dok su ispred njega princ Charles i vojvoda od Cambridgea. Dok će Charles na proljeće dobiti prvo unuče, njegova majka kraljica Elizabeti s velikom radošću iščekuje treće praunuče. Veselje joj je na trenutak pokvarilo saznanje da je za trudnoću saznala dan nakon Kateinih roditelja, Carole i Michaela. Naime, William i Kate za vikend su otputovali Kateinim roditeljima u Berkshireu, gdje su vojvotkinji u nedjelju počele mučnine pa supružnici obitelji više nisu mogli skrivati da će postati mama i tata. Novost su željeli zadržati za sebe do Božića, tj. do kraja prvog tromjesečja, kad su planirali na obiteljskom ručku objelodaniti sretnu vijest. No, Catherinine zdravstvene tegobe natjerale su ih da njihovi najbliži, ali i cijeli svijet, ranije doznaju da na proljeće stiže novi nasljednik krune. Pretpostavlja se da će Kate u bolnici ostati nekoliko dana, a brižni suprug ondje će je svakodnevno posjećivati. Tako je bilo i jučer kad je princ oko podne snimljen na ulazu u bolnicu, a ubrzo nakon njega uz kćer su bili majka i otac.

Ključne riječi

Komentara 1

PU
pusrane
16:42 05.12.2012.

vragu briga.........što uopće pišete o tim parazitima.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije