Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Dalibor Matanić snimio prvi domaći horor o egzorcizmu temeljen na istinitom događaju!

U fokusu priče je mlada djevojka Maša Artuković, navodno opsjednuta sotonom, čije stanje rezultira dolaskom svećenika posrnulog u vjeri koji se sprema provesti svoj prvi obred egzorcizma, kao i psihijatrice Sofije, koja pokazuje jasnu netrpeljivost prema religiji.
18. listopada 2017. u 14:24 3 komentara 1084 prikaza
Egzorcizam
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/14

 Psihološki horor Egzorcizam, najnoviji film Dalibora Matanića, koji na autentičan način opisuje slučaj djevojke opsjednute sotonom, opasno se približava našim kinima! Ovaj uznemirujući film, u produkciji Kinogerile i distribuciji 2i Filma, baziran na istinitoj priči o djevojci iz Vodnjana, u domaća kina stiže 9. studenog.

Sretni roditelji Dalibor Matanić i Helena Minić dobili sina, evo koje su mu ime odabrali

U rujnu 2016. Dalibor Matanić i autorska ekipa okupljena oko novog projekta u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula započela je rad na predstavi koja progovara o egzorcizmu. Uzevši obred koji oslobađa pojedince opsjednute sotonom kao polazišnu točku, Matanić ju u projektu koristi kao metaforu za kolektivno pročišćenje kao jedino moguće rješenje za opstanak suvremenog društva. Nakon započetog rada na predstavi, do autorske ekipe pristigla je informacija o slučaju mlade djevojke iz Vodnjana nad kojom je 6. rujna te iste godine izvršen obred egzorcizma. Slučaj je zataškan i navodno se nikada nije dogodio.

Na temelju dobivenih informacija snimljen je film Egzorcizam; u fokusu priče je mlada djevojka Maša Artuković, navodno opsjednuta sotonom, čije stanje rezultira dolaskom svećenika posrnulog u vjeri koji se sprema provesti svoj prvi obred egzorcizma, kao i psihijatrice Sofije, koja pokazuje jasnu netrpeljivost prema religiji. Slučaj zaintrigira Obiteljsku TV, konzervativnu crkvenu televiziju čija ekipa nepozvana dolazi zabilježiti obred, predvođenu novinarkom Lidijom, koja želi pred kamerama raskrinkati egzorcizam kao metodu kojoj nema mjesta u modernoj hrvatskoj crkvi, i snimateljem Borisom koji poznaje Mašu iz djetinjstva. Konačno, Mašina sestra Vera, ogrezla u religijski fanatizam, jedina ih dočekuje sve u nadi da će se stanje njene sestre popraviti.

U glavnim ulogama nastupaju Nika Ivančić, Helena Minić Matanić, Senka Bulić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić i Marko Braić.
Direktori fotografije su David Oguić i Danko Vučinović, montažer je Tomislav Pavlic, skladatelji Alen i Nenad Sinkauz, kostimografkinja Desanka Janković, make-up je radila Sanja Rivić, a obradu tona Frano Homen.

Tom Gotovac i Oliver Frljić Kontroverze Od Gotovca do Frljića: Kulturnjaci koji svojim djelima šokiraju Hrvatsku zvizdan Premijera Zvizdana u Splitu i Kninu Dirnutom Mataniću u Kninu gospođa poručila: Hvala što ste nam donijeli kino! janko popovic 'Tvoj prijatelj' Janko Popović Volarić kao transvestit u Sandijevu spotu
Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
  • Pikacu:

    Triler je donekle ok....glazna je za totalni kur:ac Moja baba sa downovim sindromom...bilo kakvom paralizom...autizmom...alchaimerom. ...i ostalim dosadnim bolestima bi bolje snimila sa nokiom 3310