Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera Zvizdana u Splitu i Kninu

Dirnutom Mataniću u Kninu gospođa poručila: Hvala što ste nam donijeli kino!

zvizdan
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
21.09.2015.
u 17:08

– Hodali smo posvuda po crvenom tepihu, a ovdje ga nema. To je Split. No, tko prođe Split, prošao je i Los Angeles – kazala je Nives Ivanković

Nakon Zadra i Knina filmska ekipa "Zvizdana" predvođena Daliborom Matanićem oduševila je i Splićane koji su pohrlili na premijeru u kinoteku Zlatna vrata.

Danima se tražila karta za film koji je nagrađen u Cannesu i Puli, a sretnici koji su nazočili premijeri dugotrajnim pljeskom i uzvicima oduševljenja nagradili su Dalibora Matanića, Nives Ivanković, Gorana Markovića, Miju Jurišića, Stipu Radoju, Trpimira Jurkića, producenticu i druge aktere filma.

– Tema ovog filma je ljubav, a čistoća je pratila cijelo snimanje. To mogu raditi samo ljudi koji vole druge ljude, ovdje je jako mnogo umjetnosti – izjavio je nakon premijere Dalibor Matanić naglašavajući kako su htjeli nakon Cannesa i Pule sa "Zvizdanom" napraviti turneju po našim gradovima kako se sve ne bi događalo samo u Zagrebu. Želja im je obići i manja mjesta. Spomenuo je kako ga je dirnuo komentar jedne gospođe u Kninu koja se filmskoj ekipi "Zvizdana" zahvalila riječima: "Hvala vam što ste nam donijeli kino!"

– Hodali smo posvuda po crvenom tepihu, a ovdje ga nema. To je Split. No, tko prođe Split, prošao je i Los Angeles – kazala je Nives Ivanković kojoj su Splićani srdačno i bez zadrške čestitali.

– Fantastičan film. Odlična fotografija, dramaturgija, izvrsna gluma. Odavno ovako nešto nismo vidjeli u hrvatskoj kinematografiji – bili su najčešći komentari. 

Iščekivani film "Zvizdan" uskoro stiže u kina – no prije početka kinodistribucije diljem Hrvatske, možete ga pogledati pretpremijerno 23. rujna u kinu Europa u organizaciji Večernjeg lista. Ulaznice za pretpremijeru možete kupiti ovdje.

>>'Zvizdan' D. Matanića pretpremijerno u kinu Europa

>>U prepunom Art-kinu Croatia započelo prikazivanje Zvizdana

Komentara 2

RA
rakikaki
20:54 21.09.2015.

Njega moze dirnuti samo nesto sto ulazi odozada. To mu se i najvise svidja!

B7
b7
07:11 22.09.2015.

Mi smo dirnuti što nam kino ulazi u nacionalnu kazališnu kuću !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije