Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.02.2016. u 07:01

Ministrov istup pobjeda je za iskrene antifašiste i poraz za ‘antifašističke’ politikante

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović nedvosmisleno je i jasno rekao sve što je trebao reći i na slučaj “ustaše u hrvatskoj Vladi” stavio je oznaku ad acta, nepovratno arhiviravši tu priču. Bila je to Hasanbegovićeva “točka na U”. Oni koji su se sladostrasno naslađivali “točki na U” s naslovnice tjednika Novosti te ismijavali Tihomira Oreškovića zbog netom iznesena stava da je ministar kulture “uvjereni antifašist”, ugrizli su se za jezik.

Valjda će među onima koje je Hasanbegović svojim jučerašnjim istupom učinio gubitnicima biti snage i poštenja da bitan sadržaj njegova istupa prenesu svima koji su se bavili “proustaškim elementom” u novoj hrvatskoj Vladi: francuski Le Monde i (katolički) La Croix, austrijski Der Standard, njemački DPA, Tageszeitung... i svakako opet uz prigodan komentar Tvrtka Jakovine i Olivera Frljića, te bi bilo dobro izvijestiti i uznemirene Pascala Brucknera i Ephraima Zuroffa iz Centra Simon Wiesenthal. To bi trebalo učiniti ne samo istine radi već i zbog toga jer je Hasanbegovićev istup bio istinska pobjeda za svakog iskrenog antifašista, a poraz za “antifašističke” politikante.

Hasanbegovićev istup ne ostavlja više nikakve sumnje u njegovo antifašističko opredjeljenje. Za ustaške zločine rekao je da predstavljaju “najveće moralno posrnuće u povijesti hrvatskog naroda” i ogradio se od političke manipulacije njegovim “potpuno perifernim” izjavama koje pripisuje svojoj “mladost-ludost” fazi života. Ako je nekome potonje sporno, Stjepan Mesić je svoj ustaški govor u Sydneyu pripisao tomu što je podlegao atmosferi veličanja NDH, dok je recimo mitropolit Porfirije pjevanje četničke pjesme u Chicagu pravdao time što kao gost nije mogao utjecati na sve okolnosti. Ministar je jučer sprao sve “proustaško” blato kojim su se nabacivali po njemu. I ljestvicu je visoko digao.

Smijemo li sada tražiti “točku na K” od filokomunista, kao i na Č od onih koji bi trebali Tomislavu Nikoliću reći kako im je neprihvatljivo što se ne odriče titule četničkog vojvode.     

>>Po kapi se ministar poznaje

Komentara 17

DU
Deleted user
07:24 12.02.2016.

Potpisujem. Kako Milanović može izjaviti da "toga čovjeka nitko neće htjeti primiti u inozemstvu",a Nikolić je npr. bio kod Pape.

DU
Deleted user
07:43 12.02.2016.

Zašto se našima pripisuju grijesi očeva, tastova i lude mladosti, a njihovima se daje podrška i govori da sin nema nikakve veze sa grijesima oca. Taj isti sin nastavlja i dalje biti predsjednik, drugi predsjednikov savjetnik i sl. Oni moraju vidjeti ustašku guju, kada je nema izmisliti, da bi opravdali svoje postupke i postojanje.

LU
luzer96
07:47 12.02.2016.

Kada će biti točka na: Komuniste Orjunaše Kadroviranje Abolirane Ranka Demagogiju Ukruhe-neki bi pisali uhljebe, ja naučio govoriti i pisati kruh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije