Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Plenković će sada morati pokazati je li on šef HDZ-a ili nije

Svaki bi lider prihvatio ostavke, suspendirao sve te čelnike i raspisao unutarstranačke izbore
05. siječnja 2018. u 10:05 17 komentara 3177 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Na izravno prenošeni TV udar koji je lički župan i šef ličkog HDZ-a Darko Milinović javno izveo na centralu stranke u Zagrebu, Andrej Plenković mora reagirati. Od njegova činjenja ili pak nečinjenja ovisit će i davanje odgovora na čestu dvojbu o tome je li Plenković i dalje šef HDZ-a ili je, kako se to u zadnje vrijeme voli lansirati, navodno izgubio nadzor u vrhu stranke.

Darko Milinović izbor ravnatelja np plitvica Pobuna ličkog HDZ-a protiv Plenkovića, Milinović podnio ostavku

Tu će dvojbu predsjednik HDZ-a sam riješiti poduzme li normalne i odgovarajuće korake kojima može odgovoriti na puč kojem je bio javno izložen iz Gospića. Jer, može Milinović sto puta kazati kako masovno samootkazivanje čelnika županijskog, gradskih i općinskih HDZ-a nije usmjereno na Plenkovića – jasno je da je to tek Milinovićeva govorna pirueta. Što je to ako nije izravni šamar i izazov za Plenkovića? Koji se sada, ako je šef, treba voditi razumljivom logikom svakog stranačkog lidera. Koji bi prihvatio ostavke, potom suspendirao sve te čelnike, raspisao unutarstranačke izbore u Lici, a na koje se suspendirani Milinović i njegovi igrači ne bi imali pravo kandidirati jer su stranci nanijeli štetu. Tako bi, naravno, postupio stranački lider koji to stvarno i u svoj punini i jest.

No, pustimo sada HDZ i njegove interese, i može li to Plenković napraviti, ili nije dovoljno moćan. Vratimo se interesu države, a to je da na čelo najvažnijeg nacionalnog parka Hrvatske dođe ne tek stručnjak, nego sada već i spasitelj NP Plitvička jezera. Kojemu prijeti skidanje s liste UNESCO-a te zatvaranje vrata poveća li se ulijevanje fekalija i bakterija u jezera zbog divlje apartmanizacije i izgradnje. Na Plitvicama treba uvesti red jer su dosadašnji lokalni šefovi zakazali. Kada je Milinović predložio gospođu Dujmović za šeficu NP-a, time je podsjetio da je njezin suprug bio dugogodišnji šef Plitvica te da je osuđen zbog malverzacija. Prijave su počele stizati i na adresu gospođe Dujmović. I da je Zagreb odobrio ovakvo “suspektno” kadroviranje, kakva bi to bila poruka i kakva Vlada? A, na kraju, kakav HDZ i njegov šef.

Andrej Plenković
1 / 11
Darko Milinović
Gordan Jandroković Jandroković: Onaj tko pokuša destabilizirati Vladu ne misli dobro Hrvatskoj Darko Milinović POBUNA LIČKOG HDZ-a 'Ne dopuštam da nas kvazi HDZ-ovac Ćorić omalovažava, nećete nama rukovoditi' Tomislav Ćorić imenovanje ravnatelja Evo kako su Ćorić i drugi ministri komentirali ostavku Darka Milinovića
Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • Deleted user:

    jebe ga milinović. svaka čast milinoviću. nije ljigavac.

  • Deleted user:

    Stari mason ga stipka za guzu, na vlasti drzi pupavac i vrdoljak... a ivankovic radi ozbiljnu analizu

  • Norway:

    Tatjanu Spasojevic je Milorad Plenkovic brzinski zaposlio da osigura stambeno pitanje 8000 Srba . Plenkoviceva stabilnost i mogu šta hoću neće dugo