Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.01.2018. u 10:05

Svaki bi lider prihvatio ostavke, suspendirao sve te čelnike i raspisao unutarstranačke izbore

Na izravno prenošeni TV udar koji je lički župan i šef ličkog HDZ-a Darko Milinović javno izveo na centralu stranke u Zagrebu, Andrej Plenković mora reagirati. Od njegova činjenja ili pak nečinjenja ovisit će i davanje odgovora na čestu dvojbu o tome je li Plenković i dalje šef HDZ-a ili je, kako se to u zadnje vrijeme voli lansirati, navodno izgubio nadzor u vrhu stranke.

Tu će dvojbu predsjednik HDZ-a sam riješiti poduzme li normalne i odgovarajuće korake kojima može odgovoriti na puč kojem je bio javno izložen iz Gospića. Jer, može Milinović sto puta kazati kako masovno samootkazivanje čelnika županijskog, gradskih i općinskih HDZ-a nije usmjereno na Plenkovića – jasno je da je to tek Milinovićeva govorna pirueta. Što je to ako nije izravni šamar i izazov za Plenkovića? Koji se sada, ako je šef, treba voditi razumljivom logikom svakog stranačkog lidera. Koji bi prihvatio ostavke, potom suspendirao sve te čelnike, raspisao unutarstranačke izbore u Lici, a na koje se suspendirani Milinović i njegovi igrači ne bi imali pravo kandidirati jer su stranci nanijeli štetu. Tako bi, naravno, postupio stranački lider koji to stvarno i u svoj punini i jest.

No, pustimo sada HDZ i njegove interese, i može li to Plenković napraviti, ili nije dovoljno moćan. Vratimo se interesu države, a to je da na čelo najvažnijeg nacionalnog parka Hrvatske dođe ne tek stručnjak, nego sada već i spasitelj NP Plitvička jezera. Kojemu prijeti skidanje s liste UNESCO-a te zatvaranje vrata poveća li se ulijevanje fekalija i bakterija u jezera zbog divlje apartmanizacije i izgradnje. Na Plitvicama treba uvesti red jer su dosadašnji lokalni šefovi zakazali. Kada je Milinović predložio gospođu Dujmović za šeficu NP-a, time je podsjetio da je njezin suprug bio dugogodišnji šef Plitvica te da je osuđen zbog malverzacija. Prijave su počele stizati i na adresu gospođe Dujmović. I da je Zagreb odobrio ovakvo “suspektno” kadroviranje, kakva bi to bila poruka i kakva Vlada? A, na kraju, kakav HDZ i njegov šef.

Andrej Plenković
1/11

Komentara 17

DU
Deleted user
18:46 05.01.2018.

jebe ga milinović. svaka čast milinoviću. nije ljigavac.

DU
Deleted user
19:10 05.01.2018.

Stari mason ga stipka za guzu, na vlasti drzi pupavac i vrdoljak... a ivankovic radi ozbiljnu analizu

NO
Norway
19:34 05.01.2018.

Tatjanu Spasojevic je Milorad Plenkovic brzinski zaposlio da osigura stambeno pitanje 8000 Srba . Plenkoviceva stabilnost i mogu šta hoću neće dugo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije