Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBUNA LIČKOG HDZ-a

'Ne dopuštam da nas kvazi HDZ-ovac Ćorić omalovažava, nećete nama rukovoditi'

Darko Milinović
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/11
04.01.2018.
u 12:14

Pozivam Kovačevića da povuče svoju kandidaturu. Ako ima imalo morala, podnijet će ostavku.

Darko Milinović, ličko-senjski župan i šef ličkog HDZ-a, podnio je jučer ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a jer je resorni ministar Tomislav Ćorić novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a i Darka Milinovića.

Održao je presicu na kojoj je objasnio razloge ostavke i prozvao ministra.

– Svi predsjednici općinskih i gradskih odbora podnijeli su neopozive ostavke duboko nezadovoljni zadnjim činom ministra Ćorića. Nikome, pa ni njemu, neću dopustiti da omalovažava ličko-senjski HDZ. Kad je prikupljanje glasova, onda smo dobri, kad je u pitanju mišljenje ličko-senjskog HDZ-a, onda nam je jasna poruka ministra Čorića da smo građani drugog reda i da nas ne želi po tom pitanju slušati – poručio je Milinović.

– Ovdje sam dobio izbore kao župan. Od mene 10.000 članova HDZ-a i žitelji županije očekuju da se borim za njihove interese. Stavljam naglasak na interes najveće stranke ovdje koja dobiva sve izbore. Ne mogu se pomiriti s činjenicom da na čelu upravnog vijeća Plitvička jezera ne može biti netko iz županije. Ne možemo se složiti s tom činjenicom. 

S ovom županijom neće se rukovoditi iz Zagreba. Bitne odluke donosit će stranka koja je ovdje najjača, a kojoj sam do jučer bio na čelu. Pozivam gospodina Kovačevića da povuče svoju kandidaturu. Ako ima imalo morala, podnijet će ostavku. Garantiram da svatko od naših pet kandidata može biti dobar izbor. Kad je SDP bio ovdje na vlasti, na čelu su bili njihovi članovi i to je u redu. Ovo je moj novi politički uzlet jer sam dobio niz poruka i poziva da se ovako bori za boljitak Hrvatske demokratske zajednice. 

Ne dopuštam da mi kvazihadezeovci omalovažavaju ljude iz Ličko-senjske županije, rekao je Milinović.

Mogu se ja vratiti u Sabor i glasovati po svom nahođenju – također je izjavio Milinović na konferenciji održanoj u Gospiću. 

Pogledajte galeriju: Plitvička jezera su poput vlaka koji juri prema ponoru

Darko Milinović
1/9

Komentara 106

NE
nepenthe
12:40 04.01.2018.

Ne može Milinović bez svog prijatelja na uhljebničkoj poziciji, shvatite malo i njega, s kim će dizat "tegove" ako ovaj više ne vodi Plitvice (u prijevodu: dobiva plaću, a da ništa ne radi)

BR
brzzzy
12:57 04.01.2018.

Milinoviću. Neće nitko budi uvjeren za tobom plakati. Prošlo je tvoje vrijeme,pusti mlade da se iskažu i ponesu teret odgovornosti a ne da odlaze u svijet poradi takvih kao što si ti...

GO
goricaV
12:41 04.01.2018.

Milinović radi dramu i daje ostavku jer nije izabran njegov kandidat na neku funkciju, jel on normalan? Samo zbog ovoga bi ga šutnuo iz HDZ, ali sve mi se čini da nije u tome problem, već u rušenju HSP gradonačelnikaka Starčevića u Gospiću. Milinović umjesto da s gradonačelnikom Gospića ima nekakav savez, suradnju ili koaliciju, on ga ruši, a birači ne vole one koga se ruši, pa Milinović kukavički daje ostavku da ne bi bio odgovoran za novi poraz u Gospiću. Da sam na Plenokvićevom mjestu, šutnuo bi Milinovića iz stranke jer izmišljava drame i igra igrice. Bune su dizali i Glavaš i još neki u HDZ, pa su nestali, bez HDZ-a su likovi poput Milinovića nula

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije