Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mobilizacija za izbore

Euforičan skup HDZ-a u Domu sportova: 'Dosta je bilo Zorana Milanovića i Ive Josipovića'

Predizborni skup HDZ-a
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/24
07.01.2015.
u 20:54

– Bit ću vaš glas, bit ću vaša predsjednica – prva je rečenica kojom se Kolinda Grabar Kitarović obratila članstvu i simpatizerima.

U HDZ-ovu stilu, Kolinda Grabar-Kitarović svoj zadnji predizborni skup u kampanji za predsjedničke izbore imala je večeras u dupkom punoj maloj dvorani Doma sportova, koju je ispunilo oko 6000 HDZ-ovaca. U potpuno euforičnoj atmosferi, uz mnoštvo hrvatskih zastava i skandiranja pokojnom predsjedniku Franji Tuđmanu, Kolinda i vodstvo HDZ-a mobilizirali su svoje članstvo za dan izbora 11. siječnja.

I govor Tomislava Karamarka, šefa HDZ-a koji je prvi govorio, kao i Kolinde Grabar-Kitarović te Elmara Brocka, šefa vanjsko-političkog odbora EU parlamenta te Josepha Daula, predsjednika Europske pučke stranke, prekidani su skandiranjem. Na sam spomen Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića HDZ-ovci su izvikivali 'izdaja', a na spomen Kolinde Grabar-Kitarović govore su prekidali pljeskom.

Bit ću vaš glas, bit ću vaša predsjednica – prva je rečenica kojom se Kolinda Grabar-Kitarović obratila članstvu i simpatizerima. Ponovila je kao i više puta do sada da je Hrvatska u dubokoj gospodarskoj i socijalnoj krizi, a Vladu je optužila da je bešćutna i nesposobna. – Neka izađu iz crnih limuzina. Mladi odlaze iz Hrvatske, a što na to kaže Ivo Josipović? On kaže da je to pravi put. A 90 posto građana izjašnjava se da je to krivi put –- euforično je govorila Kolinda Grabar Kitarović. Za Josipovića je rekla da u posljednje vrijeme vrluda i govori da trebaju promjene. – Da, trebaju promjene i zato neka odlazi ova nesposobna Vlada – poručila je Kolinda.

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

– Josipović nas obmanjuje pet godina i govori da nema ovlasti, to je samo izgovor za njegov nerad. Što je Josipović radio ovih pet godina? Šutio je i gledao Milanovića i nesposobnu Vladu – rekla je Kolinda. Osim što je vidjela veliki pesimizam, nastavila je, osjetila je i euforiju među ljudima koji su joj, kako je rekla, stiskali ruku i govorili da mora izvesti Hrvatsku iz krize. HDZ-ova kandidatkinja bila je i patetična pa je rekla da nikada neće zaboraviti kako joj je jedna mala curica rekla ''teta Kolinda, ja se molim svaku večer da vi postanete predsjednica''. Kolinda je ponovila glavne točke svog programa i naglasila da je gospodarski rast i razvoj prva točka na kojoj će raditi, a iskoristila je i ideje Ivana Vilibora Sinčića te poručila da će predložiti moratorij na ovrhe za 320.000 blokiranih građana, a posebno onih koji su nezaposleni.

– Idemo pomoći građanima, idemo zaposliti Hrvatsku, prva stvar koju ću učiniti kao predsjednica bit će da ću sazvati konferenciju na kojoj ćemo predložiti mjere zapošljavanja – obećala je Kolinda. Poručila je kako mora biti jasno kako je ovo Hrvatska, a ne regija, te obećala i Hrvatima u BiH da moraju postati jednakopravni narod u toj zemlji. – Dosta je bilo Zorana Milanovića i Ive Josipovića jer oni su samo dva lica iste devalvirane kovanice –- rekla je Kolinda.

Pozvala je i birače Milana Kujundžića te Ive Josipovića i Ivana Sinčića jer je rekla da ona ne dijeli ljude te da je Hrvatskoj potreban zaokret. Prvi se na skupu HDZ-ovcima obratio Tomislav Karamarko koji je Vladu također optužio da je bešćutna i da je riječ o jugonostalgičarima i jugofilima. Na te su rečenice HDZ-ovci počeli zviždati ''izdaja, izdaja''. – Ova je Vlada dopustila da se relativiziraju vrijednosti 90-ih godina, dakle, i naš prvi predsjednik Franjo Tuđman i naši branitelji – poručio je Karamarko. Pozvao se i na drugog velikog Hrvata 20. stoljeća, odnosno na pokojnog kardinala Franju Kuharića koji je znao govoriti o liniji nakon koje nema povlačenja te poručio da osjeća da se sada nalazimo na toj liniji.

– Ta borba počinje u nedjelju 11. siječnja kada ćemo dobiti prvu predsjednicu. Napokon ćemo imati predsjednicu koja od srca voli svoju domovinu – rekao je Karamarko. Za Kolindu je rekao da je HDZ u njoj našao najboljeg kandidata te da je ona vrijedna i samozatajna. – Bit će to njena velika pobjeda, ali i pobjeda HDZ-a koji tri godine ne zna za poraz, a na parlamentarnim izborima razmontirat ćemo ovu nesposobnu Vladu – najavio je uvjereni Karamarko. Ustvrdio je da će HDZ pobijediti jer oni vole Hrvatsku.

Joseph Daul morao je skratiti svoj govor, ali je rekao da mu to nije teško jer će sve napraviti za Kolindinu pobjedu. – Ovi će izbori odrediti budućnost Hrvatske, Hrvatskoj je potrebna promjena i zato birajte Kolindu koja je jedini izbor – smatra Daul. Poručio je da će Kolinda vratiti dostojanstvo hrvatskih građana, a da hrvatski socijaldemokrati kao ni socijaldemokrati u drugim europskim zemljama ne mogu postaviti socijalnu tržišnu ekonomiju i omogućiti rast. Daul je savjetovao HDZ-ovcima neka svatko od prisutnih omogući još 10 birača za Kolindu pa joj je pobjeda zajamčena.

Daulovim dolaskom Kolinda Grabar-Kitarović dobila je snažnu podršku Europske pučke stranke, čijoj političkoj obitelji pripada i HDZ, što je zapravo dokaz europske potpore Kolindi.

Na skupu je pjevao Mladen Bodalec, pjevač Prljavog kazališta, a otpjevao je Ružu Hrvatsku i Lupi petama. Na skupu nije bilo Drage Prgometa, zamjenika predsjednika HDZ-a, kao ni Milijana Brkića glavnog tajnika jer su obojica bolesni.

Na skupu je bio i Dragan Čović, čelnik HDZ-a BiH i poručio da će Hrvati u BiH maksimalno izaći na izbore kao bi Kolinda Grabar-Kitarović postala predsjednica.

>> Kolinda razmišlja 'pravaški', ona mora biti predsjednica, Josipović ništa nije napravio

>> Za Kitarović snimili spot kao Obamin - "Yes, we can"

Komentara 379

Avatar Idler 3
Idler 3
21:07 07.01.2015.

Kolinda mi je jednostavno bolji izbor. Stručnija je na području koje obuhvaća predsjednička funkcija. Delala je u diplomaciji,kuži mednarodnu politiku, delala i za NATO čija smo članica, a to je blisko vojski. Na kraju se ne smije zanemarit kaj je kao pojava daleko uočljivija od konkurenta

KL
Klarahrv
21:05 07.01.2015.

Zivjela nasa Predsjednica!

Avatar mili99
mili99
21:07 07.01.2015.

Kolinda je pobjednica izbora! Pokazala je kako se jedan državnik treba ponašati, ona je ta osoba koju Hrvatska treba. ZA bolju Hrvatsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije