Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šest posto veće plaće u 2009

Potpisan je kolektivni ugovor za radnike sisačkih gradskih trgovačkih društava

29.12.2008.
u 18:34

Plaće šestotinjak radnika zaposlenih u sedam trgovačkih društava u vlasništvu Grada Siska porast će u idućoj godini šest posto. Tako je određeno Temeljnim kolektivnim ugovorom koji su sisački gradonačelnik, direktori tih društava i sindikalni povjerenici danas potpisali u Gradskoj vijećnici.

- To je pomak nabolje jer je prijašnjih godina bilo problema u kolektivnom pregovaranju predstavnika grada i predstavnika sindikata trgovačkih društava - ocijenio je Marko Maslić, predsjednik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske.

- Bitno je da smo uspjeli regulirati porast plaća šest posto, sukladno posljednjim smjernicama Vlade. To nije nikakva nagrada već racionalan omjer onoga što želimo, a to su veća prava i plaća radnika i onoga što objektivno možemo - prihoda, poslovanja, racionalnog i pametnog ponašanja firmi u vlasništvu grada - rekao je sisački gradonačelnik Dinko Pintarić.

Istaknuo je gradonačelnik i to kako se zbog povećanja plaća neće povisiti cijene komunalnih usluga u idućoj godini. Sisački vodovod, Vodoopskrba Kupa, Auto promet Sisak, Gospodarenje otpadom Sisak, Komunalac Sisak, Gradska tržnica Sisak i Gradska groblja Viktorovac – to su tvrtke u kojima će radnici dobiti povišicu. Prosječna bruto plaća zaposlenih u tim tvrtkama iznosila je lani 6885 kuna.

Želite prijaviti greške?