Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA RUBU VIDLJIVOSTI Mario Valentinijan, fotolovac na NLO-e

Nemam Photoshop, to su zaista NLO-i

15.05.2009.
u 18:16

Fotografija koju je Mario Valentinijan snimio lani na Badnjak promijenila je njegov život. Osim dimne “perjanice” iz rafinerijskog dimnjaka, koju je kanio uslikati, na fotografiji je uhvatio i neobične svijetle točke koje smatra tragovima NLO-a.

Redovito je na balkonu
- I ja sam bio cijeli život skeptičan u vezi s NLO-ima. Sve dotad - priča ovaj 59-godišnjak u mirovini, inače strastveni radioamater. Od tog dana, svaki je dan na balkonu sa svojim kompaktnim digitalnim fotoaparatom. Slika nebo panoramski, dio po dio. U kolekciji fotoulova ima čak desetak neobičnih ili elipsoidnih crnih ili okruglih zelenih mrljica za koje vjeruje da predstavljaju NLO.

- Vjerujem da su to NLO-i. Eventualno mogu biti neke CIA-ine letjelice. Mrlje nisu. Točno se vidi da su na ovoj fotografiji; tri objekta, a na idućoj, snimljenoj nekoliko trenutaka kasnije, samo jedan i to na drugoj lokaciji - objašnjava. Pokazuje članak iz 24 sata u kojem je fotoreporter uslikao gotovo identične oblike.

U Orionu sumnjičavi
- Ne bavim se Photoshopom, nemam ga ni instaliranog na računalu. Nisam željan pozornosti, samo želim odgovore - kaže Valentinijan. No, odgovor, barem onaj Gloryana Grabnera, predsjednika Društva za astronomska i ufološka proučavanja Orion iz Makarske, može ga ohrabriti jedino za kupnju dobrog teleobjektiva.

- Objekti su presitni da bih mogao nešto zaključiti. Postoji mogućnost da zbilja jest riječ o NLO-u, ali sumnjam. Ako i jest, onda je u blizini Siska neki aerodrom za te letjelice - našalio se Grabner.

Želite prijaviti greške?